RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Съвместна изложба на Димитър Пунтев и Тодор Димитров показва галерия "Ст. Доспевски"

izl_dimitrovi.jpgХудожествена галерия „Станислав Доспевски” представя съвместна изложба на художниците Димитър Пунтев – баща и Тодор Димитров – син.  Изложбата  показва  част от творческият път на Димитър Пунтев – произведения на приложната графика – плакати, запазени знаци.  Тодор Димитров представя 11 живописни платна, 5 от тях са реалистични портрети и два натюрморта, следващи тенденциите на съвременната европейска живопис.


Димитър Пунтев е роден на 19 януари 1929 година в град Пазарджик. Завършва гимназиалното си образование в Първа мъжка гимназия „Иван Аксаков” през 1947 година. Продължава образоването си в Търговското училище в град Пловдив.
Работи като художник в „Търговия на дребно”, а по-късно към „Народно здраве”. От 1971 година работи като художник към Драматичен театър „Константин Величков” град Пазарджик. По-късно преминава на работа като художник–проектант към Държавно предприятие „Фотография” и проектира поредица от фотоизложби. През 80-те години работи като художник към ОСО - Организация за съдействие на отбраната, където се и пенсионира.
Димитър Пунтев е един от основателите на Групата на художниците в Пазарджик, основана през 1956 година в аптека „Герон”. Той работи в областта на приложната графика повече от половин век. Проектира над 50 запазени знаци на промишлени и търговски предприятия в град Пазарджик и пазарджишки окръг. Част от тях са публикувани в каталозите на националните изложби по приложна графика в град София, както и специализирани издания. Той е проектант и изпълнител на музейната експозиция в местността  Цепина.

Тодор Димитров  е роден на 6 юни 1961г. в Пазарджик. Завършва  Художествена гимназия „Илия Петров” гр. София, Национална художествена академия „Николай Павлович”, специалност „Живопис” при проф. Петър Михайлов, член е на Дружеството на пазарджишките художници. От 1997г. живее и работи в гр. Саарбрюкен, Германия.
През 2005 г. завършва Висше училище по изобразителни изкуства област Саарланд, специалност „Медиен дизайн” при проф.  Детцлер и Максимович. Член е на Съюза на художниците в Германия.
Учасва в десетки изложби и пленери в Германия и България. През 1996  е удостоен с плакет на името на Станислав Доспевски от ХГ „Станислав Доспевски” , гр Пазарджик.

Откриването на съвместната изложба на Димитър Пунтев и Тодор Димитров ще се състои в зала на Художествена галерия „Станислав Доспевски” на 27 октомври 2014 (понеделник) от 18.00 часа. Изложбата ще може да бъде видяна до 27 ноември 2014 година.


Тази страница е видяна: 1553

 Публикувано от: pamedia на Thursday 23 October 2014 - 12:04:06

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Художествена галерия „Ст. Доспевски” показва изложба с творби на Ненко Токмакчиев
Галерия „Станислав Доспевски“ показва изложба детски рисунки „Коледна магия“
Галерия „Ст. Доспевски” показва плакатите на Марин Маринов
Арт галерия - Боев показва изложба живопис на Михаил Лалов
Арт галерия Боев показва изложба живопис на Васил Петров
Художниците от СОУ „Г.Брегов“ редят изложба в галерия „Ст. Доспевски“
Изложба на Димитър Каменов в ХГ „Ст.Доспевски“ по повод 100 години от рождението му
Уникални фотоси показва галерия "Ст. Доспевски" в Нощта на музеите
Художествена галерия "Ст. Доспевски" показва 91 творби на Стоян Венев
Галерия "Ст. Доспевски" показва творби на Георги ДоновТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.8468 сек., 1.7461 от тях за заявки.