RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Кандидатите за народни представители от ГЕРБ присъстваха днес на фестивал в Радилово и тържеството за 140-та годишнина на читалището в Голямо Белово

gerb_radbel.jpgКандидатите за народни представители от ГЕРБ Пазарджик д-р Дончо Баксанов, Гинче Караминова и Десислава Костадинова- Гушева присъстваха днес на фестивал на кешкека и народните обичаи в пещерското село Радилово. Гинче Каранминова поздрави жителите на Радилово и гостите на фестивала. Тя не скри вълнението си, че нейният корен произхожда от това населено място. По думите и фестивали от този тип, които пресъздават древните български традиции биха могли да станат лице на района и да подпомогнат неговото развитие с привличане на туристи. Кешкек е обредно ястие, с рецепта от времето на траките, което се прави по специална рецепта от пшеница.

 По-късно кандидатите за народни представители от ГЕРБ се включиха в тържественото отбелязване на 140-та годишнина от основаването на читалището в с. Голямо Белово.

„Политиците трябва да полагат грижи за насърчаване и развитие на мрежата на читалищата в България като част от нашето културно-историческо наследство. Наличието на читалища в малките населени места поддържа искрицата на духовността жива, нещо повече, читалищата могат да се превърнат в културно-информационни центрове, които да рекламират пред света традициите и обичаите на своето населено място и така да допринесат за развитието на туризма и местната икономика“, това каза водачът на листата в 13 МИР Пазарджик ген. Стоян gerb_radbel1.jpgТонев пред събралите се на тържеството за годишнината от създаването на читалище „Тодор Каблешков – 1874“ в селото. Заедно с ген. Тонев  присъстваха кандидатите за народни представители д-р Дончо Баксанов, Гинче Караминова и инж.Христо Калоянов. „Приятели, запомнете този ден, съхранете го в паметта си и в душите си. Нека да се преклоним пред паметта на основателите на читалище „Тодор Каблешков -1874“, каза още ген. Тонев.
Кандидатите за народни представители от ГЕРБ поздравиха многобройните доброволци и участници в различните фолклорни формации към читалището за приноса им в неговата дейност, както и близката родственица на патрона на читалището –Райна Каблешкова. ГЕРБ Пазарджик и ген. Стоян Тонев направиха парично дарение, компютърна конфигурация и патриотична, и историческа литература за развиване дейността на читалището в Голямо Белово.


Тази страница е видяна: 1789

 Публикувано от: pamedia на Sunday 21 September 2014 - 21:48:11

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Гости на тържеството за 139-та годишнина от Освобождението на Белово бяха депутати и представители на ГЕРБ
Доц. д-р Стайко Спиридонов поздрави жителите на Голямо Белово за 140-та годишнина на читалището
Нов фотоапарат за пенсионерския клуб в Звъничево от кандидатите за народни представители от ГЕРБ
Народните представители от ГЕРБ Десислава Тодорова и Даниела Малешкова присъстваха на тържествата в Белово
Кандидатите за народни представители от Пазарджик д-р Дончо Баксанов и Гинче Караминова бяха почетни гости на фолклорен фестивал в село Симеоновец
Кандидатите на ГЕРБ за Европейски парламент Андрей Новаков и Асим Адемов присъстваха на празника на село Дъбравите, община Белово
Двама народни представители участваха в тържеството за 24 май в Пещера
Днес кандидати за народни представители от листата на ГЕРБ ще бъдат в Нова Махала и Фотиново
Среща на кандидатите за народни представители от ДПС в Пещера
Кандидатите за народни представители подкрепиха отбора на Реформаторите в БатакТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7177 сек., 1.5822 от тях за заявки.