RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
ВиК неволи по радиловски

Радилово, ремонт, В пещерското село Радилово най-тежката клетва не е нито „Да ти умре конят!”, нито „Да ти изсъхне лозето!”, „Да ти повехне пиперът!” или другите по-тежки клетви, които изреждат не стопанството, а семейството. Нито една от тези клетви не е толкова тежка, колкото най-новата: „Да започне ремонтът и на твоята улица!”. Такова нещо радиловци не смеят да пожелаят и на най-лошия си враг! Това за тях е несравнима по тежестта си неволя. Причината е не че се ремонтира ВиК мрежата, напротив – всички желаят този ремонт, но той се движи с мравешки, даже с мъртвешки, темпове и търпението на хората отдавна е изчерпано.
Освен закъснението със сроковете, проблем представлява и безумната организация на ремонта, при която се затварят по 3-4 съседни улици и се откъсва цял мини квартал, така че живеещите не могат да отидат до домовете си. Вече два месеца са блокирани двете съседни улици: „Георги Димитров” и „Алексей Смирнов”. А вчера е трябвало да се затворят и другите две в непосредствена близост, но срещу това се е възпротивила кметицата Елена Рядкова. Тя е в течение на неволите и напълно споделя, че живеещите на улиците „Георги Димитров“ и „Алексей Смирнов“ имат основание да бъдат недоволни. По тези улици се работи много трудно, защото това е някогашно дере и се копае само камък, изкопът постоянно пада и къса водопроводните тръби, обясни Елена Рядкова. Живеещите в Радилово обаче вече губят търпение. Втора година те са подложени на несвършващ ремонт. Желанието на всички е един път завинаги това да свърши, прахолякът да се махне, дупките да се запълнят. Фирмата изпълнител явно също признава, че се мотае, защото вчера бяха извикали и бригада от друг обект, която да помогне работата да тръгне.
Не е нормално участък от 150 метра да се работи два месеца и да не можем да си стигнем до къщите, постоянно да газим кал и да гълтаме  прахоляк! Крайно време е фирмата да затвори тези изкопи, а не само да разравя улиците, споделиха живеещите в Радилово. Селото е потърпевшо и от затварянето на пътя за Велинград – целият трафик, включително и тежкотоварните камиони, преминава през Радилово. Жителите на селото се молят да му се види краят на този ремонт, но официална информация за това какъв е срокът по договор няма – от Община Пещера не са ги информирали, а и т.нар. краен срок вече няколко пъти се удължава, така че понятието „краен“ е в известен смисъл „безкрайно“. Кметът Елена Рядкова също каза, че не знае какъв е крайният срок за завършване на ремонтните работи, но обеща, че до две седмици несгодите на живеещите на улиците „Алексей Смирнов“ и „Георги Димитров“ ще свършат. 

На снимката: С подобни камари пръст и строителен материал изпълнителят е затворил движението по улиците в селото.


Тази страница е видяна: 590

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 08 July 2014 - 14:49:24

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат

Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5419 сек., 1.4331 от тях за заявки.