RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Сагата с Абаджиевата къща продължава - съдът обяви за нищожни и последните 2 решения за продажбата й, а в момента тече тръжна процедура

Пазарджик Абаджиевата къщаПазарджишкият административен съд обяви за нищожни решенията на ОбС Пазарджик от 31 октомври и  25 ноември 2013г., с които се открива процедура за приватизация и съответно за избор на метод за приватизация, анализ на правното състояние, информационен меморандум и приватизационна оценка за общински нежилищен имот на  ул.“Хан Крум“ № 1, в който влиза и т. нар. Абаджиева къща.

Жалбата срещу решенията е подадена от адвокатите, които в средата на 90-те години на миналия век  са участвали в първата приватизационна процедура на офисите им там и почти днайсетина години продължават да водят борба за тях. А точният брой на делата по казуса вече е трудно определим.

В мотивите си  по последните две съдът посочва, че  Общински съвет – Пазарджик е бил длъжен да продължи приватизационните процедури за продажба на офисите, находящи се в административната сграда по началната приватизационна  процедура. С приемане на ново решение, имащо за предмет продажба на същата сграда, административният орган грубо не се е съобразил със съдебните актове и не е отчел обстоятелството, че сградата е вече обект на продажба в започнали, висящи и неприключили приватизационни процедури. Провеждането и приключването на новата приватизационна процедура би довело до невъзможност да бъдат изпълнени влезлите в сила съдебни решения, постановени по адм.дело № 472/1996г. на Окръжен съд – Пазарджик и по адм.дело № 467/2008г. на Административен съд – Пазарджик. Следователно оспореното решение, като постановено в противоречие на влезли в сила съдебни решения, се явява нищожно на основание чл.177, ал.2 от АПК, поради което следва да бъде прогласено за такова.
Мотивите на съдебния състав са подкрепени и с практиката на Върховния административен съд, като се посочват някоклок решения по сходни дела.

Освен обявяване нищожността на решенията, местният парламент е осъден и да заплати на жалбоподателите  общо около 1000 лв. разноски по делата.
И двете решения могат да се обжалват в 14-дневен срок пред ВАС.

Междувременно Община Пазарджик обяви началото на тръжната процедура за имота при минимално определената цена от 150 000 лв.


Тази страница е видяна: 1816

 Публикувано от: pamedia на Thursday 06 February 2014 - 18:02:52

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
С жалба адв. В. Табаков спира изпълнението на решението за продажбата на Абаджиевата къща
Съдебната сага по Абаджиевата къща продължава на 31 март 2015 г.
Приватизационната каша с Абаджиевата къща съвсем се сгъсти, съдът отмени поредно решение на ОбС
За втори път Лебанов открива тръжна процедура за продажба на 14 парцела на Юндола
Тече процедура за избор на изпълнител за асфалтиране на разкопани от много години улици в Исперихово
Цецка Цачева: В момента тече допълнително изслушване на избраните конституционни съдии. Изборът е по правилата /видео/
Пак тръгва приватизация на Абаджиевата къща
Абаджиевата къща вече е на „Заводски строежи-ПС“
Комисия ще предлага как да продължи приватизацията на Абаджиевата къща
Комисия за приватизацията на Абаджиевата къща иска удължаване на срокаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6190 сек., 1.5104 от тях за заявки.