RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Окончателно завърши ремонтът на пътя Батак – Доспат

Завърши рехабилитация на 24.81 км от второкласния път ІІ-37 Батак – Доспат, съобщиха от Агенцията "Пътна инфраструктура". Проектът е част от втория етап на ОП „Регионално развитие” 2007-2013 г., която се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) и националния бюджет.
В лот 24 е включен участък от път ІІ-37 Батак – Доспат от км 160+675 до км 185+487.
    Път ІІ-37 е най-пряката връзка между общините Батак и Доспат и е от ключово значение за областите Пазарджик и Смолян. Пътят осигурява достъп и до туристическите забележителности в района - язовирите Доспат, Широка поляна, Беглика, Голям Беглик и Тошков чарк.
На рехабилитирания пътен участък от лот 24 са положени основни, изравнителни и износващи асфалтови пластове. Възстановени са банкетите, подменени са бетонни бордюри, стоманени предпазни огради, вертикална сигнализация, обновена е пътната маркировка. Извършени са ремонтно-възстановителни работи на шест големи съоръжения,  три от които са над река Стара.
През 2012 година приключи рехабилитацията на лот 25 от ОПРР, по който бе рехабилитаран друг участък от път ІІ-37 в отсечката Батак – Доспат от 185+487 до км 211+138. Тя беше открита от тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов.
С приключването на лот 24 завършва рехабилитацията на втория пътен участък между двете общини, което ще доведе до значително подобряване на достъпа на местните жители до административни, здравни, образователни и културни услуги. Подобряването на пътната инфластруктура е предпоставка за намаляването на продължителността на пътуването между двете области, за увеличаването на туристическия поток към красивите природни местности в района и повишаването на икономическата активност в околните населени места.
    Лот 24 е на стойност 12 433 488,26 лв. Съфинансирането от ЕФРР е 10 568 465,02 лв. Строително-монтажните дейности са изпълнени от ДЗЗД “Батак 2011”. Строителният надзор е осъществен от ДЗЗД “Инфраструктура - Пътища”. Договорът за строителство е за 11 999 995.46 лв. с ДДС, а за строителния надзор – 73 680 лв. с ДДС.
Тази страница е видяна: 669

 Публикувано от: pamedia на Monday 30 December 2013 - 15:38:52

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Областният ще даде старта на ремонта на пътя Батак – Доспат
Цветанов и Павлова утре ще прережат лентата на ремонтираните 25 км. от пътя Батак-Доспат
До края на март трябва да е готов проекта за трайно укрепване на свлачището по пътя Батак-Доспат
Тази нощ са изтеглени два камиона, закъсали на пътя Батак-Доспат. Снеговалежът във високите части на региона е интензивен
Фирмата, ремонтираща центъра на Пазарджик, и "Пътища "АД ще рехабилитират пътя Батак - Доспат
Завърши ремонтът на виадукта на автомагистрала „Тракия“ при Церово
Ремонтът на трите центъра за настаняване на деца и младежи завърши
Пътят Батак-Доспат ще бъде завършен напролет
Няма да се затваря пътят Батак-Доспат за ремонта на втората му половина, започващ днес
Общините Сърница и Доспат ще поддържат пътя до язовираТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5495 сек., 1.4492 от тях за заявки.