RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Испания ни праща 35 белоглави лешояда

На 27.11.2013 г. късно вечерта, тридесет и пет испански белоглави лешояди пристигнаха в България, за да се присъединят към семейството на проект Завръщане на лешоядите в България.

Белоглав лешоядВ сряда екип на Зелени Балкани пристигна от Андалусия, Испания, с микробус и ремарке с 35 белоглави лешояди, събрани от два спасителни центъра - Севиля и Кадис. След като пресякоха надлъж цяла Европа - Испания, Франция, Италия, Словения, Унгария и Румъния, опитвайки се да изпреварят снежния облак, който обхвана Балканите, на 27.11.2013 г. в 20 часа лешоядите пристигнаха в Спасителния център за диви животни към Зелени Балкани - Стара Загора.
Тук ги очакваха експертите на Спасителния център, подкрепени от група доброволци, служители на проекта Завръщане на лешоядите в България и дори колегите от зоопарка Острава.
Всяка от птиците бе обстойно прегледана и обезпаразитена. Всички лешояди изглеждаха в отлично състояние въпреки тридневното пътуване. Пратката се състои от 34 млади лешояди и една възрастна женска, възстановена след сблъсък с перките на ветрогенератор.

Испанските лешояди бяха осигурени със съдействието на Фондацията за опазване на лешоядите (VCF) и предоставени от Регионалното министерство на Андалусия.

Благодарение на дългогодишната работа по опазване на лешояди и изпълнението на впечатляваща кампания за борба срещу незаконното използване на отрови, област Андалусия има възможност да участва в проекти за реинтродукция на вида, като предоставя свои птици. Надяваме се техните птици да се превърнат в родоначалници на цяла нова популация на Балканите!

Птиците ще останат в Спасителния център до пролетта, за да може екипът по-лесно да ги обслужва и се грижи за тях. След това лешоядите ще отпътуват към окончателните си домове - волиерите за адаптация във Врачански, Централен Балкан, Сините камъни и Котленска Стара планина, откъдето ще полетят на свобода!

Бихме искали сърдечно да благодарим на Хунта де Андалусия за доверието и се надяваме на дълга и ползотворна съвместна работа!Тази страница е видяна: 537

 Публикувано от: pamedia на Friday 29 November 2013 - 13:25:11

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Пловдив се отървава от бездомните си кучета, като ги праща в Пазарджик
БСП праща в съда решенията за банята и паркинга и дава на прокуратурата кмета за безстопанственост
В селата има несъбрани данъци и такси за 900 хиляди лева. Общината праща покани за издължаване
Пещерци са натрупали неплатени данъци от над 1 милион лева. Общината праща писма, след което – съдебен изпълнител
Повечето пазарджиклии са за Испания на европейското
Търсят се берачки на ягоди и малини в Испания
Групата от 7-те задържани по заповед от Испания остава в ареста
Търсят се берачи на малини, ягоди и боровинки за Испания и Португалия
Удължен е срокът за набиране на работници за Испания - ще берат ягоди
Полицаи от България, Италия и Испания ще обменят добри практики по проект на ИГАТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4126 сек., 1.3002 от тях за заявки.