RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Кметът на Септември иска оставката на председателя на общинския съвет /видео/
Председателят да спре да се излага и най-добре за него ще е да си подаде оставката, да изберем друг председател, който ще работи в интерес на общината, апелира кметът на Септември Петър Бошев. Тази сутрин той беше в "Икономическа полиция", за да дава обяснения по сигнал от председателя на ОбС Септември Антон Влахов за изплатена фактура по адвокатски хонорар на Адвокатска кантора „Савова” и лично на адвокат Ирен Савова за воденото дело с "Пътстрой". Сумата е в размер на 17 000 лева без ДДС, а искът на "Пътстрой" е за над 3 млн. лв.
Това е втори аналогичен сигнал, който подава Влахов. Първият бе във връзка със случая „Стройкомерс”, по който защитник също е кантората на Савова, а стойността на хонорара е 14 000 лв. Той бе прекратен от  прокуратурата като незаконосъобразен.
И в двата случая става въпрос за проекти по САПАРД и 321 мярка. Има проблеми и със самите институции, и много неща трябва да се проверят. Само адвокати като адвокат Савова, които имат и икономическо образование,  могат да се справят, обясни Бошев избора си на защитата.
Председателят на общинския съвет, който внася сигнала за проверка, за минимален хонорар от страна на нашето дружество, в същото време свиква извънредна сесия, на която не само приема споразумението на "Пътстрой", фирмата,  която претендира суми над 3 млн. лева, без да има никакво осигурено финансиране. Но най-фрапиращото е, че този председател на общински съвет, автор на сигнала, гласува и приемат спогодбата с хонорар за другата страна в размер на 221 000 лева, посочи адв. Ирена Савова.
Кметът на Септември каза, че заформилото се мнозинство в местния парламент защитава личини и други интереси, а не тези на общината. Той отбеляза , че предишният председател Георги Мърков е бил на светлинни години от сегашния Антон Влахов, който има върнати вече 10 решения от областния управител.
Работата по рехабилитацията на пътната мрежа от фирма "Пътстрой" е приемана от комисии, има актове, има частични плащания, но неразборията е огромна. По този проект европейското финансиране е било за 3 млн. лева. Кметът, обаче сключва договор за 4,5 млн. лв. без санкция на общинския съвет и задължава общината с 1,5 млн. отгоре и на практика тази сума от 2008г. става 3 милиона и нещо, каза Бошев.
Проблемът е в това, че г-н Бошев трябва да оправя чужди грехове в момента.В мен лично остава едно впечатление, че всичко, което се подаде срещу г-н Бошев, се работи се работи с невероятна бързина, с невероятна активност и от досъдебното производство, и от прокуратурата.И всички онези сигнали, които са направени от него срещу неправомерни действия на предишни управляващи или на други трети лица, никога нищо не се случва, сподели адв. Ирена Савова.

Тази страница е видяна: 1624

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 08 October 2013 - 16:56:39

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Оставката на председателя на Административен съд - Пазарджик е приета
Антон Влахов пое председателството на Общинския съвет в Септември
Георги Мърков оглави Общинския съвет в Септември
Георги Мърков подаде оставка като председател на Общинския съвет в Септември, ще стяга изборите
Пазарджишката организация на БСП иска оставката на Станишев
ГЕРБ – Пазарджик – с призив да не се приема оставката на Делян Добрев, а кметът на Хасково да подаде своята
Предстои тържествено заседание на Общинския съвет
Разпределението на местата в Общинския съвет в Пазарджик
Медийни обръщения на Стоян Парпулов и Общинския съвет на БСП
Кметът на Пещера проведе работна среща със зам.-председателя на БАН чл.-кор. проф. д. и. н. Васил НиколовТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5478 сек., 1.4487 от тях за заявки.