RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
На копката на новата автогара премиерът обеща да има едно на ум и за околовръстния път /видео/
Много се радвам, че Пазарджик ще има нова автогара. В разговорите, които имах, преди да дойдем тук на тържеството,  ми подсказаха, че на такава автогара  на града много ще му отива и един околовръстен път, за да може да се решат, далеч не всички проблеми, но  част от проблемите, които съпътстват всички вас с преминаването на тежкотоварни автомобили през града или през част от града. Така че добре запомнихме и аз, и министър Папазов един от акцентите, върху който трябва да работим, надявам се, още от следващата година. Това каза премиерът Орешарски на тържествената церемония за първата копка на новата автогара.
Надявам се да станем свидетели не един успешен проект резултат от публично-частно партньорство между община и частен сектор. Намирам в това символика като проява на обществената отговорност на частния сектор, особено в период, в който правим усилия да активизираме стопанската дейности и да насърчим всички стопански активни хора в нашата страна, да могат да допринесат за общите усилия за излизане от рецесията и за връщане на страна ни на пътя на растежа, каза още министър-председателят.
 Кметът Тодор Попов благодари за разбирането от централната власт и държавата за това, да бъдат предоставени територии за реализиране на важни общински проекти. "Силно се надявам, че ще продължим да срещаме разбиране и за другата територия от бившата казарма, която да използваме за реализацията на важни общински проекти и за обособяването на тази част от града ни като един нов квартал, тъй като това е тириторията, в която ще се развива Пазарджик в следващите години", обясни Попов.
Той благодари на партньорите от "Тролейбусен транспорт" и посочи като пример публично-частното партньорство за изграждането на автогарата, която трябва да е завършена до 3-4 месеца. Попов сподели с премиера и за другото ползотворно публично-частно партньорство със същата фирма, посочвайки паркираните наблизо 3 нови тролея. До края на седмицата се очаква да пристигнат и останалите от общо осемте, които от началото на ноември ще тръгнат по улиците на Пазарджик.
Символичната първа копка направиха министърът на транспорта Данаил Папазов и управителят на фирмата инвеститор Николай Тиков.
Лично пловдивският митрополит Николай отслужи молебен.

Тази страница е видяна: 2079

 Публикувано от: pamedia на Thursday 03 October 2013 - 16:25:32

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Б. Борисов обеща да предостави и останалите 100 дка. от казармата до новата автогара и да построи околовръстния път /видео/
Пазарджик получава 50 декара от казармата, обеща премиерът
Премиерът се похвали, че страната е на едно от челните места по усвояване на евросредства
На 17-ти е откриването на новата автогара
Арх. Димитър Боюклиев е проектант на новата автогара
Новата автогара започва работа от 1 ноември
Превозвачи отказват да ползват новата автогара в Пазарджик
Новата сграда на Административния съд ще е върху паркинга при бившата автогара
Утре Тиков започва строителството на нов пазар и бензиностанция до новата автогара
Ген. Стоян Тонев: Новата автогара на Пазарджик е една много сериозна инвестицияТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5703 сек., 1.4717 от тях за заявки.