RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
В Пазарджик ще се проведе кръгла маса с успели да реализират европроекти

В Пазарджик ще се проведе кръгла маса от националната кампания “Научени уроци”. Инициативата има за цел да установи къде са критичните места в реализирането на проекти, финансирани по оперативните програми и по този начин да подобри процедурите по проектите.

Областният информационен център (ОИЦ) в Пазарджик вече е изпратил анкетни карти на бенефициентите на европроекти, в които те да споделят впечатленията си от процеса на изпълнение на проекти с европейско финансиране. Анкетирани са представители на администрацията, бизнеса и неправителствения сектор, които реализират проекти по седемте оперативни програми.
На база на събраните и анализирани данни ще бъдат организирани кръгли маси по очертаните слаби места при изпълнението на проекти, за да се предложат работещи идеи за преодоляването им. Дискусията в Пазарджик е насрочена за 23 септември. Всички предложения ще бъдат обобщени и предоставени на управляващите органи на оперативните програми за включване в правилата за следващия програмен период 2014-2020 г., съобщи Радослав Пешалов, управител на Центъра в Пазарджик.
До този момент в ОИЦ са постъпили 21 попълнени анкетни  карти. Според първоначалните данни  бенефициентите по оперативните програми от региона срещат най-големи трудности при провеждането на процедури по Закона за обществените поръчки, както и при отчитането на проекти. Като проблем се очертава липсата на оборотни средства, необходими за реализирането на проектите. Препоръките,  които анкетираните дават, са свързани с уеднаквяването на правилата и процедурите по всички оперативни програми, облекчение на отчитането на проектите и промяна на изискването за обединение на обществените поръчки. Един от анкетираните предлага да отпадне ПМС 330/05.12.2011 г., което спира стимула на експертите в администрациите да участват в повече на брой проекти.
Кампанията „Научени уроци“ се провежда под егидата на заместник министър-председателя и министър на правосъдието Зинаида  Златанова, съвместно с мрежата  от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз. Тя ще продължи до м. октомври 2013 г.Тази страница е видяна: 1104

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 11 September 2013 - 09:08:59

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Кръгла маса” Четене от самото начало-от 0 до 6” се проведе в Регионална библиотека” Никола Фурнаджиев”-Пазарджик
В Пещера ще се проведе Кръгла маса за обхвата на децата в детските градини по Проект „Всички заедно за силно и равно начало”
Кръгла маса за осиновяването организира КСУДС - Пазарджик
Пазарджик е домакин на кръгла маса за превенция на насилието над деца
РЗИ Пазарджик организира Кръгла маса в рамките на проекта на МЗ „Информирани и здрави“
Проблемите в строителния процес ще обсъждат на кръгла маса в Пазарджик строителни компании
Цветан Цветанов идва в Пазарджик за участие в кръгла маса - дискусия „Обществен ред, правосъдие и сигурност“
В Панагюрище се провежда Кръгла маса за Априлското въстание
В Пещера организираха Кръгла маса в навечерието на ромския празник
СОУ»Георги Бенковски» - домакин на кръгла маса по проблемите на образованиетоТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5179 сек., 1.4203 от тях за заявки.