RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Официална церемония за края на ремотните работи в Гимназията по строителство и архитектура

Професионалната гимназия по строителство и архитектура в  Пазарджик откри официално обновената си сграда. Гости на събитието бяха г-жа Саяко Оцо - втори секретар в посолството  на Япония в Република България, представители на различни институции, неправителствени организации, партньори на училището.

    Ремонтът е по проект „Повишаване на енергийната ефективност чрез подмяна на дограма в ПГСА – Пазарджик“, финансиран от безвъзмездната помощ на Японското правителство в подкрепа на структурните реформи в България. Партньори на проекта са Камарата на строителите в България и Министерството на образованието и науката.   Средствата, осигурени от Япония, допринесоха за подобряване на условията на обучение и възпитание в гимназията на бъдещите архитекти, строители, геодезисти и брокери. С помощта на правителството на Япония сградата на училището е по-красива, функционална и уютна. С подкрепата си за пореден път японският народ доказа пословичната си коректност и добронамереност, заяви директорът на гимназията Петя Иванова. Тя благодари на всички институции, подкрепили изпълнението на различните дейности по проекта. На първо място на Областното представителство на Камарата на строителите  в гр. Пазарджик в лицето на неговия председател инж.Евтим Янев, който подпомогна разработването на тръжната документация по ЗОП, беше председател на комисията за класиране и избор на строител, следеше работата на обектите по време на ремонтните дейности – като гарант за качественото изпълнение на възложената работа и качество на вложените материали, посочи директорът на училището. Благодарност беше отправена и към образователното министерство, което пое ДДС и предварително финансира строителя с 30% от стойността на поръчката, както и към Областна администрация –Пазарджик за подкрепящото писмо – част от проектното предложение и лично към Светлан Карталов – главен секретар на областна администрация, който присъства на подписването на договора между училището и строителя. Благодарности бяха отправени и към кмета Тодор Попов, подпомогнал подготовката на тръжната документация по ЗОП чрез консултации с общински  служители. Директорът благодари и на фирма „Радани” ЕООД за  добрата работа и добрите взаимоотношения по време на ремонтните дейност и за подаръка, който направиха на училището – витрина за постиженията на учениците.   На събитието бяха представени  и предмети, изработени от талантливи ученици от различни класове от ателие „Архитектурно моделиране“, клуб „Роден край“, клуб „Млад журналист“, клуб „Архимед“, клуб „Семейните празници – като игра“ и клуб „Европейска и национална кухня“.  Ателието и клубовете са по проект „Да направим училището привлекателно за младите хора” – Училище за Себеутвърждаване и Подготовка към Европейски Хоризонти (УСПЕХ), по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Г-жа Саяко Оцу получи като подарък изработено пано със спирит ефекти от ученици на ПГСА. 


Тази страница е видяна: 1266

 Публикувано от: pamedia на Thursday 27 June 2013 - 17:06:50

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Гимназията по строителство и архитектура посрещна новите ученици
В Гимназията по строителство и архитектура ще се ограмотяват и обучават 108 човека по проект
С два проекта започва учебната година в Гимназията по архитектура и строителство
В Гимназията по строителство и архитектура вече има зала на името на архитекти Делевски
Възпитаници на Гимназията по архитектура и строителство ремонтират най-голямата зала на галерията
Гимназията по строителство и архитектура отбеляза с демонстрации наученото на днешния празник
Отвориха 13-те оферти на фирмите за подмяна на дограмата в Гимназията по строителство и архитектура
Гимназията по строителство и архитектура стартира с флашмоб инициативи за отбелязване на 60-годишния си юбилей
В Гимназията по строителство и архитектура започва състезание "Най-добър млад строител"
Гимназията по строителство и архитектура спечели проект по международен фонд "Козлодуй" за енергийната ефективност на сградатаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5748 сек., 1.4568 от тях за заявки.