RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Протестното шествие ще тръгне в неделя от острова

protest_evn_levski.jpgВ 11 часа от парк-остров "Свобода" в Пазарджик ще тръгне третият неделен протест против своеволията на монополите и социалната политика на правителството. Шествието ще мине по вече познатия маршрут по Моста на Лютата, ул. "Цар Шишман" до площад "Константин Величков", а след това през централната пешеходна търговска част до паметника на Васил Левски и следващата точка с престой е пред сградата на EVN.

Протестрищите в Пазарджик настояват за създаване на програмен кабинет и обществен съвет, в който гражданската квота да е от 50%. Хората настояват за договор между програмния кабинет и обществения съвет за изпълнение на няколко искания. Сред тях са промените на изборния закон и преминаване към мажоритарна изборна система, възможност за отзоваване на депутати и граждански квоти във всички държавни регулаторни органи. Иска се още да отпаднат членовете от Конституцията 69 и 103. Член 69 освобождава народните представители от наказателна отговорност за изказаните от тях мнения и за гласуванията си в Народното събрание, а чл.103 се отнасят до президента и вицепрезидента.
По отношение на монополите протестиращите искат незабавно прекратяване на всички съдебни дела срещу потребители – клиенти на електроразпределителните дружества, "Топлофикация" и "ВиК", до установяване легитимността на сметките. Иска се също намаляване на квотите за производство на скъпа ел.енергия. 100% от евтиния ток, произведен от АЕЦ Козлодуй да се ползва за задоволяване нуждите на вътрешния пазар.
Третото искане е за преминаване на ЕРД-та в ръцете на държавата в съответствие в европейските норми и директиви, освен това трябва да се премахнат всички посредници и НЕК да поеме техните функции. Иска се и разтрогване на договорите, ощетяващи държавата и българските граждани, търсене на съдебна и наказателна отговорност за нанесени вреди на държавата от лицата, подписали съответните договори и паритетно управление от (50% гражданска квота) на Държавната комисия за водно и енергийно регулиране (ДКВЕР).


Тази страница е видяна: 1184

 Публикувано от: pamedia на Saturday 02 March 2013 - 16:35:47

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Протестното шествие потегли от острова /видео/
В Пазарджик протестното шествие потегли от Стадиона
Конното шествие ще тръгне от големия мост на Марица
В Пазарджик традиционното конно шествие на Тодоровден ще тръгне в 11.30 ч. от моста на Марица
Литийното шествие на Йордановден ще тръгне в 11 часа от храм "Св. Богородица"
Литийното шествие за Йордановден тръгва в неделя в 11:00 часа
Довечера ВМРО повежда факелно шествие от острова до Тортата за Деня на Тракия
Протестът в неделя тръгва от острова
Факелно шествие на ВМРО в Батак срещу предаването на църквата-костница „Св. Неделя“ на Пловдивската митрополия
В четвъртък шествието ще тръгва от Гимназията, а в неделя - от островаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5147 сек., 1.4599 от тях за заявки.