RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Хората показаха, че са граждани – активни и мислещи (интервю с Д. Батаклиев)

Димитър БатаклиевДимитър Батаклиев е общински председател на „Движение България на гражданите“ в Пещера

Г-н Батаклиев, Пещера беше последната община, в която се сформира местна структура на партия "Движение България на гражданите". Не закъсня ли малко организацията и каква беше причината за това?

Екипът ни в Пещера е утвърден от Националния съвет на партията и набираме скорост. Само за десетина дни привлякохме над 50 нови членове на „Движение България на гражданите“. Интересът към партията е много висок и ни търсят много хора.

Каква е членската маса и какви хора очаквате да ви симпатизират или да бъдат ваши членове?

Членовете ни са хора с различни професии. По-голямата част са хора с висше образование и от най-различни възрасти. Те подкрепят принципите на „Движение България на гражданите”. Очакваме към нас да се присъединят активни хора с изразена гражданска позиция. Хората искат реална промяна и в „България на гражданите“ сме готови да я направим. Отворени сме за всеки, който е готов да се включи с ум и сърце за каузата ни.

След сформирането на организацията, коя ще е първата ви неотложна задача в партийната дейност?

Запознаването с принципите и идеите на партията на колкото може по-широк кръг от хора в общината и увличането им за каузата. Вече сме в ситуация на служебно правителство и предсрочни избори. Няма да допуснем да се подменят важните теми на България – борбата с корупцията, картелите и монополите, реалните мерки за икономически ръст, нормализирането на живота на хората, увеличаването на работните места. В България манипулациите на миналите избори стигнаха опасни за демокрацията прецеденти, но, слава богу, ГЕРБ няма да организират следващите избори – хората просто излязоха на улицата и показаха, че няма да търпят повече такова управление. Ние ще обявим програмата си в началото на март и хората ще видят, че сме готови за истинските реформи и нормализиране на живота им.

Не смятате ли, че партиите се опитват да яхнат народната вълна на недоволството и каква е Вашата позиция?

Когато в страната се случват безобразия – монополи, изборни нарушения, разбиване на институциите, корупция, незаконно застрояване на Черноморието и планините, несправедливо отношение към майките, неработеща здравна система, хората показаха, че са граждани – активни и мислещи. И се противопоставиха на несправедливостта като излязоха на улицата. Аз членувам в „България на гражданите“, защото тази партия издига като първи свой приоритет върховенството на закона, т.е. правилата да важат за всички и e единствената, която дава възможност да се чуе гласът на хората. Ние вече подчертахме, че исканията на протестиращите са справедливи. Четири години се наслушахме на бодри народняшки обещания, които се дават, за да се отложи проблемът, докато се забрави. Но очевидно хората имат инстинкт за истината. И управляващите не можаха да ги заблудят.  Затова и ГЕРБ и премиерът Борисов си отидоха от властта. Тепърва ще научаваме реалните вреди, които това управление причини на българите.


Тази страница е видяна: 1755

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 26 February 2013 - 11:01:26

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Иван Евстатиев: Хората показаха, че вярват в нас, ние получихме най-голямо доверие
С „Ромбус“ се опитваме да научим хората да пият истинска, свежа, крафт бира (интервю)
Пожарникарите показаха новата 32-метрова автомеханична противопожарна стълба
В Административния съд ученици показаха в състезания познаване на европравата и задълженията си
До момента най-активни са избирателите в Стрелча
Над 1500 изпълнители показаха уменията си на Етнографския фестивал на Средногорието в Стрелча
Полицаи показаха пред учениците на НУ „В. Левски“ как залавят извършители на престъпление
Освен да празнуват, ловците показаха толерантност, разбиране и взаимопомощ навръх юбилея си
С финансовата подкрепа на Община Пазарджик наши художници показаха творби в Базел
За нея (интервю с Даниела Емануилова, фотограф)Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6628 сек., 1.5626 от тях за заявки.