RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
От EVN твърдят че 50% имат сметки за януари до 37 лева

От EVN България разпространиха данни за средноаритметичните стойности на януарските фактури за електроенергия по нива на потребление.
Предлагаме информацията от енергоразпределителното дружество без редакторска намеса:


"Анализът на EVN България за последните фактури за потребена електроенергия на клиентите в Югоизточна България показва, че 49,98% oт клиентите имат консумация до 500 киловатчаса през месец януари 2013 г. Средноаритметичната стойност на фактурите за тази група клиенти е 31 лв. без ДДС като през януари 2012 г. средната стойност при тази група клиенти е била 27,2 лв. без ДДС.
 
Консумация в рамките от 500 до 1000 киловатчаса имат 17.93% от клиентите, като средноаритметичната стойност на фактурите при тях е 111,82 лв. без ДДС. Година по-рано – през януари 2012 г., тази група клиенти са били 17,79%, като средноаритметичната стойност на фактурите е била 98,11 лв. без ДДС.
 
Клиентите с консумация от над 1000 киловатчаса през януари 2013 г. са 10,64% като техният брой е по-голям спрямо януари 2012 г., когато са били 9,72%. Тази група клиенти през януари 2013 г. има средноаритметична стойност на фактурите от 234,46 лв. без ДДС, докато през янаури 2012 г. тази стойност е била 204,26 лв. без ДДС.
 
Сред основните фактори за размера на януарските фактури за консумирана електроенергия са:  
  • по-дълъг отчетен период при някои клиенти. Поради многото почивни и неработни дни в края на декември 2012 г., потреблението за част от клиентите през тези дни в края на декември 2012 г. се включва към енергията за януари (до датата на отчет през януари). Това се случва в края на всяка година в зависимост от дължината на неработните почивни дни, за която възможност дружеството обяви до медиите на 18.12.2012 г. В резултат част от клиентите е възможно да имат по-дълъг отчетен период, включващ консумацията по време на коледните и новогодишните празници на 2012 г. Съответно тези клиенти са имали по-кратък предишен отчетен период и по-малки стойности на предходните фактури. Затова е важно всеки клиент да сравни периода на отчитане, който е посочен на всяка фактура.
  • характерно за зимен период завишено потребление. Традиционно през месеците декември, януари и февруари диспечерските центрове на дружеството отчитат максимални стойности на консумация на електроенергия. През месец декември 2012 г. клиентите на EVN България в Югоизточна България са консумирали общо 929 251 000 киловатчаса електроенергия, което е с 7 401 000 киловатчаса повече сравнено с месец декември 2011 г. Пиковите стойности зa декември 2012 г. са регистрирани на 20 декември 2012 г., когато за едно денонощие са потребени 33 558 000 киловатчаса електроенергия. Тези високи стойности надминават и върховите показатели от данните за декември 2011 г., когато максимално консумираната електроенергия за едно денонощие е била 32 986 000 киловатчаса.
  • По-висока цена на електроенергията от 1 юли 2012 г. сравнено с година по-рано.
 
Във всички посочени данни не са включени клиентите, които имат нулево потребление на електроенергия. Важно е да се уточни, че това са средни стойности на фактури по отделни нива на потребление и не могат да се отнесат към даден конкретен случай, т.е. възможни са различия в месечната фактура за електрическа енергия. Консумацията на електроенергия при всеки клиент е индивидуална и зависи от режима и интензивността на използване на електроенергия, от степента на енергийна ефективност в конкретния имот и от цялостната култура на енергоползване на всеки клиент.
Във всяка фактура за електроенергия, издавана от EVN България, се съдържа конкретният период, за който е отчетена електроенергията, количеството консумирана електроенергия, срокът на следващо отчитане, срокът на следващо плащане, както и телефонен номер за връзка с дружеството.
 
С цел улеснение за клиентите, в дружеството функционира ясно установен процес, в случай че желаят да подадат сигнал. Всеки клиент може да се свърже с денонощния ни телефонен център и да получи разяснения за формирането на сумата по неговата фактура. Всяка постъпила жалба се разглежда приоритетно и се стремим в максимално кратки срокове да се отговори на клиента. "
Тази страница е видяна: 692

 Публикувано от: pamedia на Friday 08 February 2013 - 17:29:29

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
В края на януари изтича срокът за регистрация на заварените случаи на дружества, които имат регистриран по ДДС съдружник
Ремонтът на гарата е за над 3,5 милиона лева. От 1 януари средно с 5% ще поскъпнат билетите
На 6 януари е публичното обсъждане на общинския бюджет на Пазарджик. Близо 62 милиона лева е общинската сметка
Консумацията на електроенергия през януари е с 22,36% спрямо януари 2016 г.
Делян Пеевски управлява община Пазарджик, твърдят три партии
96% процента от картите за достъп могат да бъдат хакнати, твърдят специалисти на Лирекс БГ
Фалшиви новини за собствеността на плажа целят дискредитация на кмета на Велинград, твърдят от администрацията му
Половината от клиентите на EVN България ще платят сметки от под 20 лв за декември 2012 г.
НАП-Пазарджик ще има нови банкови сметки за данъци и осигурителни вноски от 1 ноември
Детските надбавки и обезщетенията за майчинство утре ще бъдат преведени по банковите сметкиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4845 сек., 1.3787 от тях за заявки.