RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
500 полицаи ще охраняват избирателните секции по време на референдума

Създадена е необходимата организация за осигуряване  нормалното протичане на предстоящия референдум. Близо 500 служители са ангажирани пряко с охраната на изборните секции, осигуряването на обществен ред, спокойствието и пожарната безопасност, съобщи Мирослав Стоянов, регионален говорител на МВР в Пазарджик.
Инспекторите от Държавен противопожарен контрол при Районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението” в областта са извършили необходимите проверки на помещенията за гласуване.

Служители на звената на МВР в областта ще осигурят охраната на изборните секции ден преди началото на референдума до неговото приключване. По време на гласуването полицейските служители ще бъдат разположени вън от секциите и няма да допускат лица с поведение накърняващо добрите нрави, въоръжени и носещи предмети опасни за живота и здравето на гражданите. При необходимост и след постъпило искане от страна на секционната избирателна комисия служителите на МВР могат да окажат съдействие за възстановяване на реда и спокойствието в секцията. След края на изборния ден всички бюлетини и документи свързани с референдума ще бъдат транспортирани до РИК под полицейска охрана.
Звената „Български документи за самоличност”  ще работят с увеличено  натоварване в седмицата преди  провеждането на референдума и на пълен работен  ден на 26 и 27 януари, за да окажат съдействие на българските граждани, които желаят да гласуват в националния референдум. 
Ще бъде ускорено  издаването на лични карти или ще бъде  издадено удостоверение за изгубен, откраднат, повреден, унищожен документ за самоличност (лична карта, личен /зелен/ паспорт) или лична карта с изтекъл срок на валидност, с което гражданите ще могат да гласуват.
Удостоверенията се издават  след цифрово заснемане на  лицето на заявителя и снемане  на неговия подпис при подаване  на заявлението по постоянен  адрес за нова лична карта. Удостоверението ще се издава, за да послужи единствено пред секционната избирателна комисия и е валидно само за деня на референдума – 27 януари.

Тази страница е видяна: 982

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 23 January 2013 - 18:10:03

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Над 620 полицаи ще охраняват изборните секции
Определени са избирателните секции в Община Пазарджик, до 16 септември ще е ясен броят на избирателите
Спокойна е обстановката около секциите, 620 полицаи охраняват изборния ден
Полицаи от Пазарджик и Панагюрище ще охраняват секциите в Сърница, спецгрупа ще следи за купуването на гласове на балотажа
Има промени в секциите в Пазарджик - има нови секции, секции с нови граници и на нови места
Срокове за проверка и корекции в избирателните списъци
Започва изплащането на възнагражденията на членовете на избирателните комисии
ОИК и съдът отхвърлиха искането на четирите партии за избирателните списъци
Органите на реда ще охраняват неделното шествие
Спецченгета охраняват златното съкровище до ПанагюрищеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5645 сек., 1.4640 от тях за заявки.