RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
20 правонарушители ползват услугите на специализиран център в Пазарджик за социална рехабилитация и интеграция в обществото

ИГАРазкритият от началото на септември 2012 г. в Пазарджик Център за социална рехабилитация и интеграция на правонарушители вече обслужва 20 потребители, какъвто е максималният му капацитет. Други четирима очакват одобрение от Дирекция "Социално подпомагане", за да бъдат включени. Това беше съобщено на кръгла маса за представяне дейностите и резултатите на Центъра за социална рехабилитация и интеграция (ЦСРИ) за правонарушители и изграждането на местен координационен механизъм за работа с целевата група, която се проведе на 5 декември в Пазарджик. 
Участие в работната среща взеха ръководителите на Бюрото на труда, на Дирекция Социално подпомагане, Районното полицейско управление, Затвора, Община Пазарджик, Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и институции, имащи отношение към процесите на интеграция на хората, които са прекарали част от живота си в затвора.
Центърът за интеграция на правонарушители е държавна социална дейност, предоставяна от Фонд "ИГА". Народният представител от ГЕРБ Гинче Караминова поздрави екипа на ИГА за работата им по проекти за рисковите групи в обществото и за доброто партриране между неправителствени организации, централна и местна власт в Пазарджик.
Валя Гешева от фонд "ИГА" посочи, че най-важният елемент от дейността им е социалната помощ, която оказват на излезлите от затвора, които са хора, останали без доходи и работа, без личен лекар, без лични документи. Издирват се близките им, които могат да им помогнат, оказва се съдействие за продължаване на образованието им, за регистрацията им в Бюрото по труда. От всичките 20 потребители на 8 е оказано съдействие за регистрацията им като безработни, 13 са мотивирани да започнат лечение от наркотична зависимост, а 1 – от алкохолна зависимост.
Психо-социална подкрепа и мотивацията към позитивна промяна в начина на мислене и поведение у бившите затворници цели предотвратяване извършването на нови правонарушения. 


Тази страница е видяна: 1490

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 05 December 2012 - 10:48:11

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Хората със зрителни проблеми в Пазарджик могат да ползват услугите на специализиран Център
В Септември ще има Център за социална рехабилитация и интеграция
Единственият в страната Център за социална рехабилитация и интеграция на лица с онкологични заболявания отбеляза 7-та си годишнина
Гинче  Караминова: По време на управлението на ГЕРБ създадохме единствения център за социална рехабилитация и интеграция на онкоболни, който работи вече седма година
В Пазарджик ще има и център за интеграция на правонарушители
Обявен е конкурс кой да управлява Центъра за социална рехабилитация и интеграция
Областният секретар на ГЕРБ-Пазарджик Гинче Караминова бе почетен гост на рождения ден на Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица с онкологични заболявания
Правителството даде сградата на санаториума във Ветрен на Община Септември за Център за социална рехабилитация
НОИ-Пазарджик информира за промени относно добавките за социална интеграция
Ден на отворените врати в Центъра за социална рехабилитация на онкоболни в ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5540 сек., 1.4822 от тях за заявки.