RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Пускат предсрочно от затвора двама убийци, трима изнасилвачи и двама крадци

По предложение на директора на Пазарджишкия затвор Веселин Коцев Окръжният съд освободи предсрочно 7 затворници с оставащ им срок на излежаване на присъдите от 1 до 8 месеца.
Овчар от карловско село, осъден на 2 години  и 6 месеца за кражба на вещи с обща стойност  43,45 лева, ще се прибере вкъщи един месец и 17 дни по-рано за добро поведение.
Друг крадец, разбил оградата на земеделската кооперация в с. Попинци и задигнал движими вещи за 960 лева и осъден  на четири години лишаване от свобода, ще спести 3 месеца и 23 дни от цялото наказание.
Двугодишната присъда на електротехник от с. Варвара, направил опит да изнасили жена, но недовършил престъплението по независещи от него причини,  приключва пребиваването си зад решетките 4 месеца предсрочно, като реално е излежал година и два месеца, но от работа му се броят още близо 5 месеца.
Карловец с дъщери на 27 и 11 години, участвал в изнасилване, след което жертвата направила опит за самоубийство, е осъден първоначално на 6 години, но след това Пловдивският апелативен съд я намалява  на 4 години. От тях фактически изнасилвачът е излежал    2 години, 7 месеца и 4 дни, а от работа му се броят още  8 месеца и 7  дни. За примерно поведение, честно отношение към труда и дадени  доказателства за  поправяне съдът го освобождава осем месеца и единадесет  дни предсрочно.
Шофьор от Пазарджик, участвал в групово изнасилване на 17-годишна от Мало Конаре през 1995 години, излежава присъдъта си от година и 6 месеца, след като на 11 август 2010 г. е заловен да отглежда канабис в Пазарджик за 2121.60 лв и у него са намерени 11,5 г. марихуана. За това съдът му дава още 2 години. Но след като декларира, че е осъзнал грешката си, съжалява за това и е осмислил  извършеното и за примерно поведение излиза от затвора предсрочно 5 месеца, като към излежаните година и месец му се добавят и почти пет месеца работа като шофьор.

Осъзнах грешката, съжалявам, повече няма да се повтори. Съжалявам за грабежа и убийството. Моля да ме освободите, е разкаянието на убиец, излежал 18 години за кражба и грабеж, придружени с убийство  в Бобов Дол през 1994 година. Присъдата му от  Кюстендилският окръжен съд   е доживотен затвор, но е заменена от ВКС на 20 години лишаване от свобода.Към приспадащите му се  1 година 9  месеца и 5  дни от работа  се добавят и два месеца за предсрочното му освобождаване.

Пазарджиклия, извършил по особено жесток начин убийството на приятел  от Мокрище в дома си на 23 ноември 1996 г. и изнасилил жена му, излиза на свобода след фактически излежани 16 години, 4 месеца и 29 дни. От 20-годишната му присъда се приспадат 2 години и 11 месеца работа, а за примерно поведение, честно отношение към труда и дадени доказателства за  поправяне съдът го освобождава 7 месеца предсрочно.
След 16 години жестокият убиец се разкайва пред съда:
Осъзнах грешката, съжалявам много за това, което извърших и надявам се да дадете възможност да докажа, че съм се поправил, и надявам се повече да не се срещаме тук. Взех си поука, достатъчно време изтърпях в затвора, осъзнах живота си и занапред мисля да живея примерно. Живея в Пазарджик в къща заедно с брат ми. Сам съм, не съм семеен. Брат ми не е осъждан. Имам и друг брат, който е на майка ми от втория брак. С приятелката ми не поддържам връзка от миналата година. Тя започна да ходи на друг на свиждане и прекратих всякакви връзки с нея. Аз се познавам с нея от 79 година. Живеехме с нея нещо като на семейни начала. Взех си поука от това, което съм извършил.  Моля да ме освободите.
Рискът от рецидив след работата с него  се е  понижил от висок – оценяван на  85 точки по скалата на  ОЕйСис, на среден - спадайки до  64 точки по същата скала.
  Степента на риска от вреди е ниска, а показаното добро поведение в затвора е гарант за успешно вграждане в обществото, се посочва в предложението за предсрочното му освобождаване  от председателя на комисията по изпълнение на наказанията.
Тази страница е видяна: 1598

 Публикувано от: pamedia на Friday 09 November 2012 - 14:55:26

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Трафикант на жени с цел продажба на деца в Италия излиза предсрочно от затвора
Двама дрогирани и без книжки, трима пияни и трима, управлявали мпс-та без номера, е равносметката за уикенда
Двама, теглили 400лв. на 3 пъти от чужда дебитна карта, се разминаха със затвора
И в Батак са задържани двама крадци
Издирват се двама крадци, представили се за доброволци от БЧК
Двама крадци - от Пазарджик и от с. Семчиново, са разкрити от полицията
Двама крадци изпразниха гараж от складираното в него
Двама крадци от Самоков са заловени от служители на РУ-Септември
Двама крадци чакат решението на прокуратурата в Пещера
Задържани са двама крадци на метален проводник и париТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5810 сек., 1.4807 от тях за заявки.