RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
С крачкомери на училище

Даниела КемчеваЕдна паралелка от V клас в пазарджишкото училище "Проф. Иван Батаклиев" е одобрена да участва по Програмата The Global Children's Challenge™. Тя дава възможност на децата да променят отношението  към себе си и околната среда с упражнения. Ползите се простират отвъд лесното и забавно упражняване – то може да  допълва учебната програма - обхваща всичко: от география и социални изследвания към история и технология, съобщи директорът на училището Даниела Кемчева.

Всяко дете получава и безплатен крачкомер, за да се проследи броя на ежедневните  стъпки и да се измери нивото на активност. Ежедневните  стъпки в "реалния" свят се проектират в невероятни уеб-базирани приключения по "виртуални" маршрути. Чрез тях се  позволява на децата да научат повече за други държави, градове, населени места и за живота на деца от различни култури по целия свят.  Курсът включва информация и факти по география, история, социални науки, човешкото общество, културните различия, околната среда, както и много от "популярната култура”.

От новата учебна година учениците от ІVб клас и Іа клас ще започнат работа по иновативната система Jump Math за преподаване на математика. Тя е създадена от канадския математик и писател Джон Майтън и се внедрява в България от 2010 година. Системата не променя програмата и класно-урочната структура на обучение, а само отношението между учителя и децата, на децата помежду им и създава ентусиазъм за учене. Системата Jump Math предлага нетрадиционен подход при преподаване. "Надяваме се прилагането й да предизвика повече усмивки у децата в часовете по математика. Вярваме в логото на системата „Математиката е за всички”, сподели още г-жа Кемчева

Училището е партньор и по програма „Младежта в действие” на турско училище от гр. Силиври, с което имаме изградени партньорски отношения вече втора година. През месец ноември т.г.  20 ученици от 7 клас ще посетят Турция за една седмица, където ще могат не само да разгледат интересни забележителности, но и да демонстрират своите умения да пеят, танцуват, да шият гоблени.
 
През това лято са направени няколко ремонта и е подобрена материално-техническата база. След изградените вътрешни санитарни възли от Община Пазарджик, със средства от бюджета това лято изградихме топлата връзка на първия етаж между тях и учебните кабинети. Учениците от І-ви клас влязоха в обновени кабинети, чието финансиране е осигурено от Училищното настоятелство.


Тази страница е видяна: 1108

 Публикувано от: pamedia на Monday 17 September 2012 - 11:34:58

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
"Не на тормоза в училище", заявиха в училище „Отец Паисий”
Изложба „Пазарджишко възрожденско училище“
Пазарджик отново има Спортно училище
Ще се строи ново училище в Бирково
Деца са рушили фасадата на училище в Пещера
За празника на МВР полицейското училище отваря врати
Осмокласничка от Спортното отиде на училище с носия
Пазарджишкото възрожденско училище – два века история
Пореден опит за спортно училище в Пазарджик
Училище за българското отвори врати в ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5136 сек., 1.4239 от тях за заявки.