RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
С първа копка започна ремонтът на централния площад и улици в Стрелча

strel4a_kop.jpgТози проект ще преобрази нашия град, полщадът ще има нов облик, а 12 улици ще бъдат изцяло подновени. Всичко това ще стане съвсем скоро факт, благодарение и на услията на колегите от предшния мандат. Приемствеността ще направи реалност мечтата на стрелчани да живеят в по- хубав град. Това каза на церемонията по стартирането на строителните работи по проекта за реконструкция на централния площад на Стрелча и улици в града кметът на общината   Иван Евстатиев.
Той направи символичната първа копка и разби бутилка шампанско.
Сред гостите бяха зам. областният управител Ваня Минкова, представители на фирмата изпълнител и на строителния надзор.
“Усвояването на средства по европейски проекти и търсенето на нови възможности за финансиране на ремонти в града и населените места от общината са начините за подобряване на инфраструктурата. Този проект ще бъде една от крачките за превръщането на Стрелча във все по-предпочитана туристическа дестинация”, каза зам.- обласният управител Ваня Минкова.
Проектът «Подобряване на физическата среда на живот на населението в община Стрелча с два подобекта - „Реконструкция и изграждане на улична мрежа в град Стрелча” и „Благоустрояване на площадно пространство в гр.Стрелча” – по ПРСР мярка 322, по договор  № 13/322/00547 / 28.06.2011г., е на стойност 1 713 004,00 лв.
Изпълнител е  ОБЕДИНЕНИЕ "ЕНЕРГО РЕМОНТ СТРОЙ - АБС" гр.София, спечелил обществената поръчка с оферта на обща стойност 1 525 998,00 лева без ДДС. «Ние се отказахме от средствата, планирани за непредвидени разходи, а те са 76 хил.лв. Това стана по настояване на кмета г-н Евстатиев. Това са средства, които са икономисани за проекта и Европейския земеделски фонд. », поясни управителят на обединението Стефан Даскалов.
Проектът  предвижда благоустрояване на площад «Дружба» и  и реконструкция на  улиците: ул. ”В. Иванов”; ул. „И. Симеонов”; ул. „Г. Найденов 1”; ул. „Г.С. Раковски”; ул. „Поликарп Чуклев”; ул. „Георги Найденов 2”; ул. „Васил Левски” ; ул. „Т. Каблешков”; ул. „Иван Вазов”; ул. „Тодор Икономов”; ул.”Георги Бенковски”; ул. „Йосиф Грозев” .
   Преасфалтирането, отводняването и изграждането на тротоари за пешеходците ще подобри уличната инфраструктура и ще спре по-нататъшното изравяне на земната настилка. Благоустрояването на централния площад ще създаде нов облик на града. Предвидено е оформянето на озеленени кътове за отдих, засаждането на декоративна растителност. Ще бъде изградена водна каскада с декоративни мостчета. Настилката на площада ще бъде от цветни павета и асфалтобетон, както и от бетонови плочи.Ще бъдат оформени тревни и цветни площи с подходящо осветление, поясниха от общинската администрация на Стрелча и допълниха, че с проекта ще се постигнат и целите, заложени в Плана за развитие на община Стрелча за периода 2007-2013, като стремежът на общинското ръкводство е в общината да се създадат реални условия за привличане на инвестиции, туристи и гости на града.
Проектът се финансира от Програма за развитие на селските райони за периода 2007-2013, подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.
Тази страница е видяна: 1901

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 21 August 2012 - 16:15:03

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Започва ремонтът на централния площад и улици в Стрелча
С първа копка от кмета на Пещера Н. Зайчев и на Капитан Димитриево Иван Златинов започна основен ремонт на мост в селото
Започна ремонт на 12 улици в Стрелча
На 3 улици в Стрелча започна изграждането на нова канализация
Панагюрище ще настеле с гранит централния си площад
Два часа хора се виха на централния площад в Пазарджик
Пазарджиклии изпълниха централния площад на Националния празник
Стотици посрещнаха 2013-та на централния площад в Пазарджик
Гълъби полетяха от централния площад в Пазарджик за Деня на Съединението
Авангардна сцена очаква участниците във фолклорния фест на централния площад в ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5178 сек., 1.4208 от тях за заявки.