RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Полицаите в Пазарджик– на крак за абитуриентските балове от утре вечер

Краят на май е времето на абитуриентските балове – време на невероятни преживявания, време за луксозни тоалети, лъскави коли и модни прически. За органите на реда това е време на засилени дежурства. В Пазарджик първи са абитуриентите от Професионалната гимназия по строителство и архитектура. Те празнуват на 19 май, събота.

Всяка година преди празниците служителите на МВР провеждат поредица разговори с абитуриенти, с преподаватели, правят проверки в заведенията и подготвят за празнуващите дълъг списък с препоръки  какво не бива да допускат, за да не помрачат празника си.
До момента са проведени срещи с представители на учебните заведения относно графика за провеждането на баловете. Охраната на всяко едно от тържествата ще се осъществява от служители на РУП-Пазарджик. В заведенията с абитуриенти няма да бъдат допускани лица с агресивно поведение, носещи огнестрелно оръжие и боеприпаси или такива, които нямат отношение към събитието. Допълнителни патрули на „Пътна полиция” и „Охранителна полиция” ще следят за спазването на правилата за движение по пътищата непосредствено преди започването на тържествената вечер, както и след нейния край. За целта служителите ще използват и записваща техника за документиране на извършените нарушения. Водачите на МПС ще бъдат проверявани за правоспособност, употреба на алкохол и рискови изпреварвания. Ще се следи и за неправилно превозване на пътници /показващи се от прозорците и люковете на автомобилите или седнали върху рамките на вратите/; возене на повече пътници от броя от местата за сядане в автомобилите.
Служители от Пожарната са извършили проверки в общо 25 питейни заведения, ангажирани с посрещането и настаняването на хора, по повод абитуриентските балове. Не са установени груби нарушения на изискванията за пожарна безопасност, съставени са 6 предписания за отстраняване на незначителни нередности.
По данни на Полицията най-тежките пътни катастрофи с абитуриенти и съпровождащи ги  през последните години са ставали след края на баловете в ранните сутрешни часове, както и през следващите дни, при управление на автомобили от употребили алкохол, неправоспособни и движещи се с превишена скорост. 
За да не се стигне до ситуация за пътна катастрофа, отговорността е на родителите, абитуриентите, техните приятели и близки, които пряко или косвено са ангажирани  в тържествата.
Препоръката към абитуриентите е да не поемат риска да се качат на автомобил пили, нито пък при шофьор, който е пил. Забранено е и показването през прозорци и люкове на автомобилите. Забранено е, защото е опасно. Проявете отговорност и направете необходимото да спрете ваш колега, ако той е пил и иска да шофира, апелираха полицаите, които от тази вечер поемат охраната на баловете.
От Полицията имат и няколко препоръки към родителите – именно те, в трезво състояние, да поемат превозването на детето до училището, до класната, до ресторанта, да поддържат телефонен контакт през цялата вечер и при необходимост да имат готовност да отидат на място, за да проверят дали празникът протича безпроблемно. В случай на проблем – телефонният номер е 112. 


Тази страница е видяна: 1510

 Публикувано от: pamedia на Friday 18 May 2012 - 11:20:17

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Датите на абитуриентските балове в Пазарджик
График за провеждане на абитуриентските балове в Пазарджик
Графика на абитуриентските балове в Пазарджик и мерки за нормалното им протичане предоставиха от полицията
Абитуриентските балове ще бъдат охранявани от полиция
Благотворителен футболен турнир за абитуриентските балове на пет социално слаби зрелостници
И тази вечер полицаите от Пазарджик протестираха с блокада
Тази вечер е връчването на наградите „Сладкопойна чучулига“ за фолклор, а утре вечер – за класика
Утре гала вечер “ Young Fighters Kickboxing “ в Пазарджик
Заради лошото време концертът за Априлското въстание в Пазарджик се отлага за утре вечер
Утре вечер ГЕРБ ще открие кампанията си в Пазарджик, през деня кандидатите за евродепутати ще бъдат в Брацигово, Пещера и ПанагюрищеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.8204 сек., 1.7013 от тях за заявки.