RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Съдът отстрани от длъжност управителя на „МБАЛ Велинград“ д-р Чешмеджиев


По внесено искане на Районна прокуратура – Пазарджик съдът отстрани д-р Жеко Чешмеджиев от заеманата от него длъжност - управител на „МБАЛ Велинград“ ЕООД, гр. Велинград. Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство за престъпления по чл.316 във вр. с чл.310 във вр. с чл.308 ал.2 във вр. с чл.308 ал.1 от Наказателния кодекс -  за използване на неистински документи в качеството му на длъжностно лице – управител на болницата, пред директор на РЗОК, гр. Пазарджик, през 2017 г. и през 2019 г.


Според съдебния състав оставането на обвиняемия на длъжността управител на „МБАЛ Велинград“ ЕООД, гр.  Велинград, ще попречи на обективното, всестранно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото и поради тази причина го отстранява от длъжност.

Определението може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд - Пазарджик в тридневен срок.

 
Антикорупционната комисия е установила конфликт на интереси по отношение на управителя на болницата във Велинград д-р Жеко Чешмеджиев.

От КПКОНПИ обясняват, че болницата е общинско дружество, а освен нея Община Велинград е едноличен собственик на капитала и на друго здравно заведение - Медицински център Велинград 2017 ЕООД.

Припомняме, че д-р Жеко Чешмеджиев е управител на болницата от 2015 г. Между него и медицинския център през 2018 г. и през 2019 г. са сключвани граждански договори, по силата на които той оказва в центъра специализирана медицинска помощ като ортопед - травматолог. Така той упражнявал лекарска практика, за която му се плаща и в друго лечебно заведение в града

През 2019 година Чешмеджиев, подписал договор, с който болницата отдава под наем за срок от 5 години на медицинския център 12 помещения в болнична сграда, ведно със съответното оборудване и техника. В същото време Общинският съвет не е приемал решение, с което да дава права на Чешмеджиев да сключи такъв договор. По този начин управителят на болницата е отдал под наем кабинети и оборудване на друго здравно заведение, в което той самият има лекарска практика.


Тази страница е видяна: 752

 Публикувано от: pamedia на Friday 26 February 2021 - 16:52:42

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Открито писмо от управителя на МБАЛ - Велинград д-р Атанас Ташев
Директорът на "МБАЛ Пазарджик" АД отстрани д-р Лазов
Съдът не уважи жалбата на живеещите срещу МБАЛ Пазарджик против застрояването на градинката
За втори път съдът отменя решение за продажбата на паркинга зад МБАЛ "Здраве"
Съдът във Велинград глоби с по 200 лв пияни скандалджии
171 служители на „МБАЛ-Велинград”ЕООД срещу излъчен материал по БНТ
До 31 април комисия ще проверява финансовото състояние на МБАЛ-Велинград
Иван Лебанов подписва проект на стойност 3,5 млн. лв. за МБАЛ Велинград
Нови реанимационни легла дари австрийска фондация на „МБАЛ-Велинград“
Лишаване от свобода до 5 години грози управителя на "Екоинвест" за измрялата риба в МарицаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4224 сек., 1.3079 от тях за заявки.