RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Пред производители бяха разяснени новите мерки по Програмата за развитие на селските райони

семинар в Пазарджик Експерти от Министерството на земеделието и храните разясниха пред земеделски производители от Пазарджишки регион възможностите за финансиране на фермерите след 2013 година по първи и втори стълб на Общата селскостопанска политика, както и възможностите за подкрепа на полупазарните стопанства по Мярка 141 от Програмата за развитие на селските райони.

Слави Кралев, началник отдел в дирекция „Директни плащания и пазарна подкрепа” в МЗХ акцентира върху промените в структурата на директните плащания.
Променя се като цяло структурата на директните плащания. Досегашната система, при която се плащаше на площ отпада. Въвежда се една нова система, при която земеделските стопани ще получат така наречените права на плащане, заяви Слави Каролев. Експерти на Държавен фонд Земеделие ще проверяват дали заявените от производителите земи отговарят на изискванията за подпомагане. Повечето земеделски стопани ще могат да получат и зелени плащания, ако прилагат зелените практики, приложими към техните стопанства.
Животновъди проявиха интерес и към схемата за малки фермери. Това са земеделски стопани с по 3-4 хектара земя. По тази схема за всеки хектар ще има фиксирана сума между 500 и 1000 евро ежегодно. Тези стопани ще са освободени от задълженията за зелени практики и няма да бъдат контролирани по изискванията за т.нар. Кръстосано съответствие.
Диана Трифонова, държавен експерт в дирекция „Развитие на селските райони” в МЗХ, разясни какви са ползите за земеделските стопани при кандидатстване по мярка 141 от Програмата за развитие на селските райони – "Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране". По мярка 141 могат да кандидатстват стопани на малки стопанства с площ от 10 декара за равнинния район, а за планинските райони площта е минимум 5 декара като подпомагането е в размер на 1 500 евро.
В Пазарджишка област по тази мярка вече са разработени и внесени в Държавен фонд Земеделие за разглеждане 163 проекта по тази мярка. До момента общият брой на внесените проекти е 494, като най-голям е броят на проектите по мярка 112 "Създаване на стопанства на млади фермери" – 196 проекта. Само от разработени проекти на млади фермери са усвоени над 2 милиона и 100 хиляди лева, съобщиха от Териториалния областен офис на Националната служба за съвети в земеделието в Пазарджик.Тази страница е видяна: 1297

 Публикувано от: pamedia на Friday 04 May 2012 - 17:15:09

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
В Батак ще представят горските мерки от Програмата за развитие на селските райони
В Белово ще представят подхода ЛИДЕР по Програмата за развитие на селските райони
Започва прием на проекти на млади фермери по Програмата за развитие на селските райони
В община Брацигово ще бъдат ремонтирани 5 православни храма по Програмата за развитие на селските райони
Първата детска площадка в с. Боримечково е изградена по проект на Програмата за развитие на селските райони
Д-р Дончо Баксанов: ГЕРБ договори 150 милиона лева в повече за Област Пазарджик по Програмата за развитие на селските райони
Пътища в Баташко се обновяват с 1,5 млн. лв. по Програмата за селските райони
Добри практики по ос 4 ЛИДЕР от Програмата за селските райони представят в Панагюрище
Пътят до Медени поляни става общински. Сърница ще кандидатства по програмата за селските райони
Два проекта: за пътя Велинград-Драгиново и за ремонт на улици, ще се реализират в Драгиново по програмата за селските райониТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5743 сек., 1.4695 от тях за заявки.