RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Община Пещера изпълни Административен Договор за безвъзмездна финансова помощ на стойност 1 016 655.37лв за енергийна ефективност на сгради
pra_san201229.jpg

Община Пещера изпълни Административен Договор за безвъзмездна финансова помощ за реализация на проект: „Повишаване на енергийната ефективност на  социални и жилищни сгради,  находящи се в гр. Пещера- II“,  включващ сградите Дирекция „Социален патронаж“ със звено „Домашен социален патронаж,  офиси и кухня“, „Дневен  център за деца и  младежи с увреждания“, многофамилна  жилищна сграда на ул. „Симон  Налбант“ 50 и многофамилна  жилищна сграда на  ул. „Георги Зафиров“ 73“.


Пещера
Кметът на Община Пещера Йордан Младенов преряза лентите на реновираните обекти, благодари за прецизната работа на фирмите изпълнители на поръчките и пожела на ползвателите здраве и благоденствие.

“Тези обекти са част от многото, с които обликът на Пещера ще се промени, ще се подобри средата за живот, инфраструктурата и чистата околна среда ще ни доближат до европейските изисквания за съвременни и добре уредени места за живеене“, каза кметът Младенов.

Присъстваха още зам.-кметовете Гълъбина Карамитрева и Елена Рядкова, Галина Стоянова - секретар на Община Пещера, екипът на проекта, представители на строителните  фирми и строителния надзор, като се спазваха всички противоепидемични мерки във връзка с кризата с коронавируса.

Общата стойност на проекта е 1 016 655.37лв., който се осъществи с финансовата  подкрепа на Оперативна програма “ Регионално развитие” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз  чрез Европейския фонд за  регионално развитие“.

Обектите на интервенция са сградите на Дирекция „Социален патронаж“ със звено „Домашен социален патронаж,  офиси и кухня“, и „Дневен  център за деца и  младежи с увреждания“. По проекта са поставени 93  фотоволтаични панели за нуждите на сградата, чрез която центровете в сградата обект на интервенция ще могат да покрият средно годишно около 70-80 % от електроенергията.

Община Пещера със собствени средства закупи устройство за изкачване на стълби с цел осигуряване на непрекъснат достъп на лица с увреждания до обекта съгласно изискванията на Наредба №4 от 01.07.2009г. за проектиране, изпълнение и поддържане на строежите в съответствие с изискванията за достъпна среда за населението, включително за хора с увреждания.

По проектите са топлоизолирани външните стени,  подовете и покривите на сградите. Подменени са дограмата, на стълбищните площадки и мазета са монтирани енергоспестяващи осветителни тела. Осигурен е непрекъснат достъп на лица с увреждания до обектите.

Дейностите за енергийно обновяване ще удължат живота на сградите, ще намалят разходите за поддръжка и  ще подобрят на условията за живот в малките градове, което от своя страна ще допринесе за повишаване на цялостната им атрактивност.

Пещера


Тази страница е видяна: 613

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 29 December 2020 - 17:49:36

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Договор за безвъзмездна финансова помощ за компостиращи и сепарираща инсталации ще бъде подписан за 7-те общини
Община Пещера ще кандидатства за безвъзмездна финансова помощ по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“
Община Велинград получи над 1,1 милиона лева безвъзмездна финансова помощ за реконструкция на водопроводи в "Каменица"
Още 10 многофамилни жилищни сгради в Пещера ще бъдат обновени по "Енергийна ефективност"
Шест многофамилни жилищни сгради в Пещера ще бъдат обновени по "Енергийна ефективност"
Обществено обсъждане на документация по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Подобряване на производствения капацитет в МСП“
Сградата на Община Пещера ще бъде обновена по "Енергийна ефективност"
Нови социални услуги по проект "Светулка" по схема за безвъзмездна финансова помощ "Шанс за щастливо дестство"
Община Стрелча спечели проект за енергийна ефективност на НЧ „Просвещение“
Три учебни заведения в Община Ракитово са обновени по проект за енергийна ефективностТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.8093 сек., 1.6907 от тях за заявки.