RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Приключи техническата рекултивация на сметището в местността „Луковица“
Пещера
В залата на Община Пещера се събра приемателна комисия съгласно Заповед № 735 /05.11.2020 г. на Кмета на Община Пещера за приемане  първи етап „Техническа рекултивация“ на обект : „Рекултивация на съществуващо сметище в имот с идентификатор 56277.3.1289, местност ,,Луковица“ по плана на гр. Пещера”  и подписване на протокол за приемане съгласно Наредба №26 от 02.10.1996 година за рекултивация на нарушени терени, подобряване на слабопродуктивни земи, отнемане и оползотворяване на хумусния пласт.

Представители на ПУДООС,МОСВ, РИОСВ, РДНСК, РЗИ, ОД "Земеделие", ИПАЗР „Никола Пушкаров„проктанти, строителен надзор, строители и инвеститорски контрол от Община Пещера, след запознаване с работните проекти и  документацията , извърши оглед на терена.

Кметът на Община Пещера Йордан Младенов благодари на експертите и изпълнителите за качествената и експедитивна работа.

С реализирането на проекта се извърши техническа рекултивация на сметището на Община Пещера. Площта на имота е 21,418 дка, безвъзмездна помощ отпусната от ПУДООС  е в размер на 978 549,56 лв. Собствените средства за биологична рекултивация възлизат на 65113,38 лв.

Срокът за изпълнение на предвидените дейности по договора е 131 календарни дни - от 14.08.2020 г. Крайният срок за  приемане на техническата рекултивация е 22.12.2020 година. На мястото на старото градско сметище е извършено изграждане на изолационния пакет - газов дренаж ( дренажен геокомпозит )  , запечатващ пласт и дренажна система  за атмосферни води, полагане на рекултивационен слой / почва и хумус / и изграждане на отводнителните канавки. На мястото е изградена система за управление на биогаз.

При извършения оглед на терена се установи, че предвидените дейности по проекта са изпълнени в обема, който е предвиден по техническа рекултивация. Предстои изпълнението на втори етап – Биологичната рекултивация.
 
ПещераПещера


Тази страница е видяна: 1342

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 25 November 2020 - 15:57:40

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Стартира рекултивация на сметище в местността „Луковица" край Пещера по проект със средства от ПУДООС и Общината
В Брацигово започна рекултивация на сметището
Протестиращи настояха с изграждане на депото веднага да започне и рекултивация на сметището
Във Велинград започна рекултивация на сметището и изграждане на инсталации за предварително третиране на отпадъците и за компостиране
КПП-та ще има на входовете на кв. „Луковица“ в Пещера
На закритото сметище в Ракитово предстои биологическа рекултивация
Хранителни пакети и дезинфектанти за 140 семейства от двете махали „Пирин“ и „Луковица“ в Пещера
140 ромски семейства от „Луковица“ и „Пирин“ в Пещера получиха пакети с хранителни продукти, дезинфектанти и лични предпазни средства
До септември ще започне изграждането на първата клетка на депото, за рекултивация на старото ще става въпрос най-рано през 2017-та
Хирурзи от Пазарджик спасиха живота на наръгано с нож момче от кв. "Луковица" - ПещераТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5819 сек., 1.4862 от тях за заявки.