RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Анкетата на Агенцията по заетостта за потребностите на бизнеса от кадри вече е отворена за всички желаещи работодатели
Пазарджик
От днес шестото проучване на Агенцията по заетостта за работодателските потребности от кадри е отворено и за представителите на бизнеса, желаещи по своя инициатива да се включат в него. За тях в рубриката „Проучване за потребностите от работна сила” на официалния сайт на Агенцията е публикуван отделен онлайн анкетен формуляр , който ще бъде достъпен до 16 октомври 2020 г. включително.
В анкетата всеки работодател ще може да посочи от каква работна сила ще има нужда през следващите 12 месеца, както и в средносрочен план – в рамките на 3 до 5 години. Също така ще може да заяви кои от предложените 21 умения и 8 ключови компетентности трябва да притежава търсеният от него персонал. Тази година в проучването ще бъде отчетено и влиянието на епидемичната ситуация в настоящите социално-икономически условия.
Шестото проучване стартира на 1 септември т. г., първоначално сред поканени от бюрата по труда в страната работодатели от формирана по данни на НСИ национално представителна извадка. До този момент над 1 300 фирми и организации са взели участие в анкетата.
Агенцията по заетостта приканва работодателите от статистическата извадка, които все още не са попълнили своя формуляр, да направят това в оставащия до 16 октомври период. За целта могат да ползват предоставената им от бюрата по труда връзка/линк към електронната анкета.
Проучването на потребностите на работодателите в България от работна сила стартира за първи път през 2018 г. и се провежда два пъти в годината на основание чл. 10 от Закона за насърчаване на заетостта съвместно с Комисиите по заетост към Областните съвети за развитие в 28-те области в страната. Получените резултати се използват при подготовката на краткосрочните мерки и програми за организиране и провеждане на подходящи обучения за професионални и ключови умения, както и при определяне на приоритетите на областната и националната политика в сферата на образованието, обучението и насърчаване на заетостта.
 
 
  
    


Тази страница е видяна: 300

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 29 September 2020 - 15:20:44

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Агенцията по заетостта организира фотоконкурс „Трудът през фотообектива”
Агенцията за малки и средни предприятия ще повишава безплатно експортния потенциал на бизнеса
Къщата на К. Величков вече е отворена за посещение след приключилия ремонт
М. Кунева в Пазарджик : Има професионални гимназии, които продължават да създават кадри за несъществуващи вече заводи и индустрии
Осигурен е безплатен автобус за всички желаещи да присъстват на премиерата на "Дванайсета нощ" в Паталеница
Графикът "работи - не работи" на детските градини през лятото позволява на всички желаещи да посещават детско заведение
Всички бежанци от Сирия вече са изселени от Стрелча
Всички електронни услуги и електронното разплащане за тях вече са достъпни от сайта на Общината
И Терзийски се е предал преди минути, така всички издирвани вече са в ареста
Анкетата на Статистиката за доходите ще обхване 10 града и 21 села от Пазарджишка областТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6168 сек., 1.5190 от тях за заявки.