RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
РИОСВ Пазарджик ще санкционира с общо 12 хиляди лева „Биовет”АД, „ВКС” Пещера и „ВиК” Батак за измрялата риба в Стара река
riba_martva_gelemenovo.jpg

РИОСВ Пазарджик обяви резултатите от взетите от инспекцията и от Басейнова дирекция "Източонобеломорски район" проби от водата на Стара река, след сигнал от граждани за мъртва риба. Три дружества ще бъдат санкционирани заради нарушения по показателите фосфор и биологична потребност от кислород. Инцидентът беше засечен на 16 май.Резултатите от физикохимичните анализи показват превишение на индивидуалните емисионни ограничения (ИЕО) на изхода от пречиствателната станция за производствени отпадъчни води на "Биовет"АД по показател общ фосфор. При индивидуално емисионно ограничение от два милиграма на литър (2 mg/l), установеното наличие в отпадъчните води е 4,9 mg/l. С това е нарушено условие 10 „Емисии от отпадъчни води” от комплексното разрешително на обекта, за което ще бъде съставен акт за установено административно нарушение на Закона за опазване на околната среда с минимален размер на санкцията 10 000 лева. Останалите показатели са в нормите, съобщиха от РИОСВ.

Във взетата водна проба от градската пречиствателна станция на Пещера с оператор „ВКС”ЕООД има отклонение по същия показател. Анализът установи, че при норма 2 mg/l, общият фосфор е 2,5 mg/l. За това отклонение ще бъде съставен акт за установено административно нарушение на Закона за водите с минимален размер на санкцията 1000 лева.

 Същата административна санкция ще бъде наложена и на „ВиК”Батак - оператор на канализационната система на гр. Батак, която се зауства в р. Стара река, за установено превишение по показател биологична потребност от кислород (БПК5) с концентрация 33 mg/l при норма 25 mg/l.


 
               


Тази страница е видяна: 758

 Публикувано от: pamedia на Friday 29 May 2020 - 17:50:48

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Пореден сигнал за мъртва риба в Стара река
Сигнал за мъртва риба в Стара река при моста на пътя Брацигово - Капитан Димитриево
Предстои химичен анализ на проби от водата в Стара река заради намерената умряла риба
Цялостно почистване на коритото на Стара река предвижда община Пещера в програмата си за 2021
И от Община Велинград уверяват, че измрялата риба в р.Еленка е от миене с натриев карбонат
Глоби и санкции за над 200 хиляди лева наложи РИОСВ-Пазарджик през миналата година
Еко санкциите и глобите, наложени от РИОСВ - Пазарджик, през 2017 г. са за близо 200 хиляди лева
РИОСВ-Пазарджик санкционира 11 фирми и две физически лица за нарушения на екологичното законодателство, през март и април
Лишаване от свобода до 5 години грози управителя на "Екоинвест" за измрялата риба в Марица
Крадец е успял да прибере 150 флашки и карти памет за общо над 2 хиляди леваТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.9132 сек., 1.8244 от тях за заявки.