RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Апаратурата за Белодробната болница, дарена от "Иванов и синове", пристигна от Германия
Пазарджик
Това са кислордни концентратори, с които подаваме кислорд на болните, които имат нужда и при които е диагностицирана дихателна недостатъчност в различни степени, обясни управителят на  Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Пазарджик д-р Румен Аврамов. Той поясни че те са изключителни важни като част от общото лечение на болни, при които е установен недостиг на кислород.
 
Апаратите са мобилни, което означава, че могат да бъдат закарани точно там, където трябва - при пациента. С такива сме работили и продължаваме да работим години наред, доказали своята ефикасност за пълно обхващане на отделението с килородотерапия. Искам да благодаря на фирма "Иванов и синове" за протегнатата ръка в този труден момент, в който всички сме изправени - и общество, и здравната система, в частност - пред едно изключително голямо предизвикателство, каквото е COVID-19 инфекцията.
 
Кислордните концентратори са доставени от Германия. Една част са чисто немско производство, в другата - американско, но също са доставени от Германия. Изключително приятно е усещането, че имаме подкрепа от обществеността, от бизнеса, тогава, когато трябва да се окомплектоваме, за да можем да посрещнем пациентите с всички необходими условия за нормална работа.
Разбира се, тук мога да споделя и още много други фирми, които се отзоваха в този труден момент. Това са фармацевтични компании, с които имаме дългогодишна съвместна дейност по отношение най-вече на инхалаторната терапия при болните с хронични белодробни заболявания - астма и ХОББ. Като партньори в този момент те усетиха сами острата нужда да подадат ръка и също получихме немалка помощ - предпазни средства, дезинфектанти, облекло. Даже една от фармацевтичните фирми дари немалка сума, за да преценим ние във всеки един момент от какво имаме нужда и да реагираме гъвкаво.
 
Това усещане, че не сме сами ни дава сила и увереност. Ако сме достатъчно мобилизирани и достатъчно дисциплинирани всички - и персонал, и пациенти - ще се справим с предизвикателствата, убеден е д-р Аврамов.
 
Дарението е на обща стойност 10 270 лева и е част от кампанията на Сдружението на предприемачите в Пазарджик, а по изричната воля на дарителя е предназначено за Блодробната болница в областния град, по-известна като Тубдиспансера.
д-р Румен Аврамов


Тази страница е видяна: 1981

 Публикувано от: pamedia на Thursday 16 April 2020 - 13:31:49

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Ден на отворени врати в белодробната болница
„Иванов и синове“ и „Метрореклама“ направиха дарение на „Хигия“ за лечението на болните с ковид
Белодробната болница във Велинград започва мащабен ремонт. Нови кабинети осигуряват още по-добро лечение
Пенсионерите от Алеко Константиново ще се топлят с камина, дарена им от ГЕРБ-Пазарджик
Онкоцентърът работи с компресивна терапевтична система, дарена от кмета на Община Пазарджик
Движението на българските майки направи Коледата по-добра за един татко с трима синове
Катастрофа на бул. „България“ затруднява движението, на мястото пристигна линейка
Съветник от Посолството на Русия пристигна в Пещера за откриването на изложбата, посветена на кап. Сафонов
В Панагюрище е обявено бедствено положение. Министър Дянков пристигна за решаване на проблема с водата
Работа в туристическия сектор на ГерманияТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4525 сек., 1.3678 от тях за заявки.