RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
ОДМВР-Пазарджик: Вие празнувайте вкъщи, ние ще се погрижим да се чувствате спокойни и защитени
КПП

По повод предстоящите празници Цветница, Лазаровден и Великден от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Пазарджик разпространиха обръщение към гражданите, в информират за предприетите мерки за осигуряване на реда и гарантиране на спазване за мерките за безопасност и предотвратяване на разпространението на коронавируса.


За тези предстоящи големи празници от полицията предприемаме комплекс от мерки за тяхното нормално протичане. На основание на заповедта на Министъра на вътрешните работи директорите на ОДМВР и РДПБЗН в Пазарджик са прекратили ползването на отпуските на полицаи и пожарникари. Тази мярка е въведена с цел да се осигурят максимално служители на МВР, които да бъдат разположени на терен и да следят за спазване на противоепидемичните мерки в целия регион. Всички осем КПП на входно-изходните точки в Пазарджик продължават своето функциониране и ще осъществяват пропускателен режим на преминаващите през тях граждани. Припомняме, че те трябва да имат попълнени декларации, в които трябва да са отразили и причината за предприетото пътуване. За липса на основателна причина органите на реда няма да разрешават преминаване. Всички отворени православни храмове на територията на областта ще бъдат обезпечени с присъствие на полицейски служители. Съвместно със свещениците те ще следят да няма струпване на хора около и вътре в храмовете, за спазването на необходимата безопасна дистанция. Дежурни автопатрулни екипи извършвайки обход на обществени места имат за задача да обръщат особено внимание на паркове, градини, детски площадки, около големи търговски обекти и други възможни места , където има предпоставки са събиране на граждани. По време на празниците ще продължат и проверките на лица, на които е наложена 14-дневна карантина относно това дали тя се спазва на посочения от карантинираното лице адрес. Засилени дежурства от екипи на „Пътна полиция” ще има по АМ „Тракия” и главните пътища в областта, където се очаква засилване на автомобилния трафик.

     Във време на наложени ограничения тези дългоочаквани празнични дни са от изключителна важност за нас. Те усилват вярата ни,  дават ни надежда и упование в силата на доброто. Апелираме към жителите в Област-Пазарджик през тази година да ги отбележат не по улиците, не скупчени на групи до жилищни блокове, паркове, градини и беседки, а в къщи – на терасата, на двора, общувайки по телефона или чрез интернет с нашите семейства и приятели отблизо и далеч. Защото физическата изолация и дистанция към момента са най-важни, за да се запазим здрави.

Вие празнувайте вкъщи, а пък ние ще се погрижим да се чувствате спокойни и защитени !!!

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик

odmvr650.jpg


Тази страница е видяна: 2521

 Публикувано от: pamedia на Friday 10 April 2020 - 18:40:34

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Лекарите от Спешно отделение на МБАЛ „Уни Хоспитал“: Празнувайте разумно
Община Пазарджик: Останете си вкъщи и ползвайте електронните ни услуги
Доц. Стайко Спиридонов: Ако искаме България да не остане без лекари, трябва да се погрижим да осигурим по-добри условия на специализантите по медицина
В Пазарджик има 93 защитени животни, регистрирани в РИОСВ
Три нови защитени зони обявява РИОСВ-Пазарджик
Защитени дървета от 16 вида са заснети на територията на РИОСВ-Пазарджик
Близо 61% от домакинствата имат интернет вкъщи
РИОСВ–Пазарджик изпрати за лечение защитени видове птици – щъркели и сови, както и една костенурка
В с. Радилово е арестуван 63-годишен мъж с марихуана в джоба, вкъщи имал още
Съдът реши, че е по-добре Лазар Влайков да си седи вкъщиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.8452 сек., 1.7320 от тях за заявки.