RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Удължава се извънредното работно време на кметства в Община Пазарджик до 17,30 часа за хората, които нямат адресна регистрация територията на селата
pz600_shishman.jpg

До 17,30 часа днес се удължава работното време на кметствата по селата от община Пазарджик, поради огромния брой желаещи да получат служебни бележки или да сменят адресната си регистрация по настоящ адрес. 
Дирекция „Гражданска регистрация на населението“  в Община Пазарджик ще работи с удължено работно време в събота и неделя от 8.30 до 17.30 / без прекъсване/ .

В случай, че днес до 17,30 часа, жителите на селата не успеят да се снабдят с документите, те могат да се обръщат утре към кметовете по места или да го направят от понеделник в рамките на редовното работно време на службите по кметствата.

Тодор Попов„Служебните бележки касаят единствено статута на жителите, които живеят на различно място от град Пазарджик, но постоянният им адрес е в областния град, след като късно снощи се въведоха нови, по – строги мерки за придвижване. С цел ограничаване на разпространението на коронавирус вече е въведен и пропускателен режим на входно-изходните артерии на областните градове, в това число и град Пазарджик. Не е необходимо да променяте адресна регистрация, ако сте променили адреса си в същото населено място, но улицата е различна. Защото има и такива заявки.“, коментира кметът Тодор Попов.

 „Ще припомня, че служебните бележки се издават безплатно, а смяната на настоящия адрес е по желание. За да не създаваме условия за нарушаване на мерките с поведението си, молим гражданите да спазват условията да са на безопасно разстояние един от друг, да влизат в помещенията по един и да не се задържат излишно в службите по кметствата. Ще допълня, че е необходимо да носите нотариален акт на имота и документ за самоличност.“, призова кметът на Община Пазарджик Тодор Попов.

Не е необходима промяна на адресната регистрация от един адрес на друг  в рамките на едно населено място.

Когато едно лице е с постоянен/настоящ адрес в едно населено място, а работи в друго населено място, следва да се снабди със служебна бележка от работодателя си.

За граждани, които разполагат с обитаем имот в друго населено място, различно от адресната им регистрация е необходимо да се снабдят с удостоверение от кмета на населеното място по местонахождение на имота.
Тази страница е видяна: 960

 Публикувано от: pamedia на Saturday 21 March 2020 - 12:21:26

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Всички кметства в Община Пазарджик ще издават извънредно на 21.03.2020 г. от 9.00 до 12.00 часа служебни бележки за хората, които нямат адресна регистрация на територията на селата
Заразеният от Пазарджик живее в София - по адресна регистрация е от Пазарджик
От Полицията уточняват на кого е нужна нова адресна регистрация и удостоверение от кмета на населено място
Три са по-големите водоеми на територията на община Пещера, информация се подава на всеки 2 часа
1400 търговци получиха разрешение за неотложно плащане по време на извънредното положение
В 11.00 ч. започва извънредното заседание за бюджета на Община Пазарджик
След първо класиране: Паралелките, към които нямат интерес учениците, ще бъдат закрити
Съветниците ще гласуват тазгодишните заплати на кмета на община Пазарджик и кметовете на кметства
"Местни данъци и такси" и Центровете за информация на гражданите – с по-кратко работно време на 27 и 28 декември
Тодор Попов: Искам да показваме хубавите неща в Пазарджик и да стимулираме хората, които ги правятТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6133 сек., 1.5387 от тях за заявки.