RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Сградите, които ще продава МБАЛ-Пазарджик, са опасни
Пазарджик

Четири опасни сгради, които са в окаян вид от години и за които МБАЛ-Пазарджик плаща данъци, се предвижда да бъдат проданени. Това обяви   на специална пресконференция изпълнителният   директор на лечебното заведение д-р Красимир Темнилов. Той запозна  представителите на медиите с тяхното състояние.
 
Бившият кухненски блок, който от 25-години не функционира, се налага да бъде охранявана заради влизането на хора в помещенията. Сградата е опасна и  е възможно там да се случат инциденти.Трябва да я  пазим да не влизат външни  лица, обясни д-р Темнилов. Той разкри, че данъчната оценка на имота е  около 950 хил.лв . За него се плащат  данък сгради и застраховка. Тази сграда носи само тежести на болницата.
 
На 10 май 2019г.   Общото събрание на  акционерите взима решение сградата да бъде отдадена под наем. Потенциални наематели констатират, че за да може да се използва в нея трябва да се инвестират 700-800 хиляди лева, за да се развива дейност.
 
Сградите на бившата детска клиника също над 10 години  тънат в разруха. На заседанието на акционерите на 10 май миналата година, е предложено имотите да бъдат продадени, но предложението в частта за разходване на средствата от продажбата не  се приема, тъй като  не съдържа конкретна информация за  какво ще се използват.  
  Тези имоти обаче също носят само тежести на дружеството, заяви   д-р Темнилов. За тях има становище  от инженер-конструктор и е издадено предписание да се предприемат мерки за обезопасяване на сградите. Получено е и писмо от Здравното министерство от 18 февруари 2020 г., в което е посочено , че при неефективно разходване на средства за неоперативни активи на дружеството, се носи съответната наказателна отговорност.  
На предстоящото  Общо събрание на акционерите на МБАЛ-Пазарджик  трябва да бъде гласувано дали имотите да бъдат продадени. Процедурата по продажбата няма да се извършва от лечебното заведение. Това е от  компетентността на Агенцията за публичните предприятия и контрол и се извършва след решение на Министерски съвет. Още миналата година е получено писмо от  Здравното министерство, с което се указва на  всички търговски дружества, които имат  неоперативни имоти, които са в тежест и носят загуби да бъдат предложени за продажба.   Средствата от продажбите ще се предоставят  на  МБАЛ – Пазарджик,  след обосновка за какво ще се изразходват. 
 
Д-р Темнилов коментира, че на мястото на бившето детско отделение, е възможно да бъде изграден жилищен комплекс, а болницата да  получи  апартаменти в него,  които  да бъдат предоставени  на специалисти, които идват да работят в нея от други  градове.
 
 Сградата на бившата пералня  на болницата   пустее от  десетки години. Тя  също ще се предложи за продажба,  а  данъчната и  оценка е  над  378 хил лв. 
Ръководството на лечебното заведение  планира  в района да бъде изграден   парк, за  което  ще се търси съдействие и от  11-те общини, които  са акционери в  МБАЛ-Пазарджик АД, заяви д-р Темнилов. Той изрази очакванията си да получи подкрепа и всички общински ръководства да  помогнат за облагородяване на това пространство.
 Предстои  да бъде избран независим оценител, който да   изготви  пазарните оценки на имотите.
 
  Пазарджик
 


Тази страница е видяна: 600

 Публикувано от: pamedia на Friday 13 March 2020 - 14:16:41

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
ГЕРБ направи дарение за персонала на отделенията, които лекуват пациенти с COVID в МБАЛ Пазарджик
РИОСВ-Пазарджик глоби с 50 000 лв. фирма за нерегламентирано третиране на опасни отпадъци
Около 60 тона опасни препарати се пазят в региона
Три опасни язовира в Брациговско посочи министър Трайков
Заключението на РЗИ преди началото на учебната година: В Пазарджик и региона повечето от сградите на училищата са санирани
Община Пазарджик ще предостави безвъзмездно за нови 10 години сградите на Дома за деца и Психиатричната болница
Пожарникари и спасители се отзоваха на осем сигнала за опасни ледени висулки
В Пещера Мая Манолова ще подкрепи Инициативния комитет срещу депо за опасни отпадъци
Ще се разрушават опасни сгради на жп гарата в Септември и на спирките в Хаджиево, Синитово и Звъничево
Община Пазарджик продава помещението за детска млечна кухня на ул. „Хр. Ботев“ в ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5573 сек., 1.4494 от тях за заявки.