RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
В Пещера изпробваха Единната спасителна система чрез учение при случай на тежко земетресение с магнитут 6,1 по Рихтер
pra_pgzemetr19.jpg

Готовността за действие при кризисна ситуация на силите от Единната спасителна система бе тествана чрез мащабно пожаро-тактическо учение днес в Пещера. Акцията се проведе с участието на сили и средства на РДПБЗН-Пазарджик, сектор СОД при РДПБЗН-Пловдив и други съставни части на Единната спасителна система от Пазарджишка област. Учението се проведе в присъствието на кмета на Община Пещера Йордан Младенов. В учението взеха участие Общински щаб за защита при бедствия на Община Пещера, РУ на МВР, филиал за Спешна медицинска помощ, Общински съвет на Български червен кръст, доброволци от доброволно формирование „Пещера“.
pra_pgzemetr19a.jpg

Според сценария  учението разигра взаимодействие на силите, вследствие на регистрирано земетресение с магнитуд 6,1 по скалата на Рихтер, с епицентър гр.Чирпан, като най-тежки са последствията в община Пещера.

Вследствие на земетресението разрушения са констатирани в различна степен по обществени, жилищни и административни сгради. След множество подадени сигнали на спешния телефон 112 е свикан оперативният щаб за действие при кризисни ситуации на Община Пещера. Сигналите са за срутени съоръжения на „Биовет“ АД, разкъсване и взрив на газов тръбопровод, възникнал пожар в склад за готова продукция.  Кметът на Община Пещера – Йордан Младенов свика Общинския щаб за защита при бедствия и учебно обяви бедствено положение на територията на града. Градоначалникът привлече доброволното формирование, което участва в овладяването на кризисната ситуация като бе изградена изкуствена дига от чували с пясък в „Биовет“ АД. Екип на Българския червен кръст също участва в учението, тествайки готовността си за оказване на психологическа подкрепа на пострадалите. На членовете на щаба бяха възложени оперативни задачи, като непрекъснато се поддържаше комуникация с ръководителя на операциите в „Биовет“. Пожаро-тактическото учение приключи успешно в точния час – 13:00 ч.Тази страница е видяна: 451

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 11 December 2019 - 17:10:23

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Земетресение с магнитуд 2,8 по Рихтер на 70 км. източно от Пазарджик
Системата за предупреждение беше тествана при истинско земетресение от 3.8 по Рихтер в Перник тази сутрин
Последиците от "земетресение" на територията на „Асарел-Медет“ овладяваха в пожаро-тактическо учение
Тодор Попов: Чрез новата система за сигнали гражданите на Пазарджик пряко участват в управлението и подобряването на физическата среда
Новите два случая са от Пещера, в тежко състояние са
В Пещера успешно работят екипи за обхващане и връщане в образователната система на деца и ученици
Нов случай в Пещера на COVID-19
Нов случай на COVID-19 в Пещера
Съмнения за първи случай на COVID-19 в Пещера
Поздравление от кмета на Пещера Николай Зайчев по случай Гергьовден и Празника на градаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7061 сек., 1.6296 от тях за заявки.