RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Кметът на Пещера Йордан Младенов връчи удостоверенията на 60 обучени по проект "Нов шанс за успех"
mladenov19112a2.jpg

В салона на читалище „Развитие“ в Пещера се проведе заключителния етап на Проект “Нов шанс за успех“. Екипите на  ОУ „Л. Каравелов“ и НУ „М. Куманов“ връчиха 60 броя удостоверения за валидиране на компетентности за основна степен на образование на обучаемите. На тържествената церемония присъстваха кметът на община Пещера Йордан Младенов и Д-р Николай Пенев - председател на местния парламент. Гости на мероприятието бяха Евгения Костадинова- ръководител на проекта, Валентина Кайтазова – началник на РУО- Пазарджик, Ваня Георгиева, Ваня Апостолова и Ружа Семерджиева – координатори на проекта.  Градоначалникът връчи удостоверенията на част от възпитаниците по време на церемонията.


Проект „Нов шанс за успех”, „Ограмотяване на възрастни – фаза 1” по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж” надгражда изпълнения проект „Нов шанс за успех“, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси (2007- 2013)“, по време на който е разработен и приложен в практиката цялостен модел за обучение на възрастни. Основна цел на проекта е да бъде улеснен по-нататъшният достъп до общообразователна и професионална подготовка и съответно до участието на пазара на труда. В изпълнение на проекта са проведени курсове за ограмотяване и придобиване на компетентности от прогимназиалния етап. Проект "Нов шанс за успех” се изпълнява с асоциирани партньори – Министерството на труда и социалната политика, Агенцията по заетостта и Държавната агенция за бежанците. Ангажиментите на МОН и на асоциираните партньори са описани в споразумение, подписано от всяка от институциите.

От своя страна Агенцията по заетостта е конкретен бенефициент по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Обучение на възрастни, преминали курсове за ограмотяване” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” (2014-2020). Основната цел на този проект е интеграцията на едни от най-уязвимите групи на пазара на труда, а именно лицата в трудоспособна възраст, които са с основно и по-ниско образование (под ISCED 3) или са без образование.

mladenov191122.jpg


Тази страница е видяна: 2616

 Публикувано от: pamedia на Friday 22 November 2019 - 13:23:12

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Обучените по проект „Нов шанс за успех“ получиха удостоверенията си в ПГСА
Кметът на Пещера Йордан Младенов връчи удостоверения на 47 семейства, които ще ползват услугата „Детска кухня”
Йордан Младенов връчи дарения на деца сираци и полусираци от община Пещера
Кметът на Пещера Йордан Младенов награди спортисти за постигнати успехи
Кметът на Пещера Йордан Младенов е определен за титулярен член на НСОРБ в Политическия комитет на СЕОР
Кметът на Пещера извика на среща с капитандимитриевци областния, заместника му, депутата от БСП Младенов и им връчи подписката за сметището
Кметът на Пещера Йордан Младенов: Ще отпразнуваме своя празник. Заедно. И още по-единни и сигурни във възможностите си! По различно днес, но със същото вълнение.
Кметът Йордан Младенов откри паметна плоча на Васил Куманов в К. Димитриево
Поздрав от кмета на община Пещера Йордан Младенов за Великден
0,28% е разликата между Николай Зайчев и Йордан Младенов в Пещера при 100% обработени протоколиТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.8181 сек., 1.7457 от тях за заявки.