RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Център “Човеколюбие” - във филм за подкрепена заетост
4ovekol191022.jpg

През месец октомври Център „Човеколюбие” участва в заснемане на филм по проект „Иновативни интегрирани услуги за подкрепена заетост за лица с увреждания”, реализиран от Национална федерация на работодателите на инвалидите.


Екип по проекта направи поредица от интервюта с представители на  социалната услуга. Управителят на услугата – Мария Мерджанова, разказва за мисията и дейността на Сдружение „Човеколюбие”, сподели опит и добри практики, свързани процеса на подготовката за трудова заетост, както и намиране и запазване на работното място на потребители на услугата. Тя подчертава нуждата от подобни Центрове в страната ни и тяхното популяризиране като подкрепяща среда на хора в трудна житейска ситуация. Призовава държавата да стимулира работодателите да наемат хора с увреждания.

Ръководителят на арт работилница „Човеколюбие” – Любомир Куртанов, описва как трудовата рехабилитация помага на хората с психични проблеми и подчертава ролята на изкуството като „лекарство за душата”. Водещият на програма „Връзки с обществеността” – Анна Тилова, представя дейностите, чрез които социалната услуга работи за промяна на дискриминационното отношение спрямо хората с увреждания.

Гостите от София заснеха трудово реализирани клиенти на социалната услуга в работната им среда. Красимира Петрова работи по програма за заетост към община Пазарджик и се грижи за поддържането на чистотата в парк „Стадиона”. Тя споделя, че живота й е по-смислен и има по-добро самочувствие, когато работи, и че желае със своя труд да радва посетителите на парка, като го направи по-красиво и по-чисто място.

Любомир Кисов е част от помощния екип към Център „Човеколюбие”. Той  е компютърен оператор и с работата си съдейства на членовете на екипа при изпълнение на задачите. В Центъра рехабилитира трудовите си умения и вече има опит от работа в незащитена среда.

4ovekol191022a.jpg


Тази страница е видяна: 1584

 Публикувано от: pamedia на Thursday 24 October 2019 - 15:18:51

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Д-р Красимир Темнилов в Център „Човеколюбие”
Студенти на стаж в Център „Човеколюбие”
Център „Човеколюбие” - с дейност и в Септември
Център „Човеколюбие” посрещна Коледа
Център „Човеколюбие” празнува Великден
Център „Човеколюбие” празнува Коледа
Център „Човеколюбие” продава мартеници
Доброволци по програма „Еразъм” в Център „Човеколюбие”
Център „Човеколюбие” се подготвя за Деня на любовта
Изложба „Портрети” на Славчо Ангелов в Център „Човеколюбие”Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.0976 сек., 1.0547 от тях за заявки.