RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Министър Вълчев към учителите в Пазарджик: Трябва да направим часовете да приличат на дейности по интереси

valchev191015.jpg
 
„Актуални аспекти на политиките в образованието” – така началникът на Регионалното управление на образованието в Пазарджик Валентина Кайтазова определи темата на срещата на министъра на образованието Красимир Вълчев с учители и директори на учебни заведения в Пазарджик. Валентина Кайтазова благодари на министър Вълчев за подкрепата за преминаване от двусменен в едносменен режим на обучение, за подкрепата за работа в среда с деца от уязвими групи, както и за подобряване на материалните условия в училищата.

Вълчев
 
Министър Красимир Вълчев посочи, че тези срещи са изключително полезни за него като министър. Като задача пред образованието той постави осигуряването на повече хора годни за пазара на труда и деца с максимум житейски възможности, получени благодарение на образованието. Той посочи, че е необходимо всяко едно дете да бъде интегрирано в образователната система и успехите в тази насока са видни – в училищата има все повече ученици от т.нар. уязвими групи. Необходимо е обаче да осигурим и ежедневната им посещаемост, а крайната цел е да осигурим онзи микс от ключови компетенции, който да им позволи да бъдат пълноценни граждани.

 
Министър Вълчев говори и за увеличенията на учителските заплати – 1 380 млн. лв повече през 2021 г. за педагогическия персонал.

 
Молбата и апелът ми е вие като учители да осигурите редовно посещение на учениците от т.нар. уязвими групи. „Всеки един час трябва да го направим да прилича на дейности по интереси – трябва да е интересно на децата, за да посещават редовно училищата и да ги мотивираме да учат”, каза министър Вълчев.

 
На учителите той съобщи, че е предвидено те да минат курсове на обучение, така че да могат сами да изготвят образователни клипове, с които да привличат вниманието на учениците. В образованието ще имат и ориентация към програмирането и роботиката.

 
Учителите поставиха като въпрос тежката система на атестацията. За дисциплината в училище министър Вълчев посочи, че училищата могат да налагат приемането на по-строги правила и подписването на споразумения с родителите, които да приемат правилника на училището.
 

За поддръжката на материалната база министър Вълчев посочи, че ще работят съвместно с общините и благодари на кандидат-кмета на ГЕРБ Иван Панайотов, че присъства в залата. „Приемам това като знак за ангажираност към проблемите на образованието”, посочи Красимир Вълчев. На срещата с преподаватели и директори присъстваха също много кандидати за общински съветници, настоящи депутати от ГЕРБ, ръководителите на областната и общинска партийна структура в Пазарджик.

Вълчев


Тази страница е видяна: 3102

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 15 October 2019 - 19:51:43

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Трябва да направим революционни промени в здравеопазването, смята доц. д-р Стайко Спиридонов (видео)
Янаки Стоилов: България трябва да има политици, които отстояват категорично националните интереси
Министър Искра Михайлова: До края на годината трябва да имаме формула за финансиране на депото в Пазарджик
Арх. Христо Герасимов: В строителните дейности в общината определящо участие трябва да имат местните фирми
Земеделският министър е категоричен, че трябва да спре продажбата на вино по улиците
Министър Томислав Дончев: Българският предприемач трябва да се превърне в ценност
Цветан Цветанов: Нека на 25-ти направим така желаната промяна за Пазарджик
Часовете в училищата са намалени, заради студа
Лазар Вълчев с акустичен концерт в СОУ „Георги Брегов”
Даниел Вълчев: Ние сме единствените с ясна дясна ориентация в следващия парламентТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6207 сек., 1.5192 от тях за заявки.