RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Национална младежка среща за гражданско участие започва днес в Пазарджик
Съвет младежка политика

Община Пазарджик ще бъде домакин на десетото издание на Националната младежка среща „Гражданско участие – DigitOn/Off”, която ще се състои в периода 3-6 октомври и ще събере над 150 младежи от различни младежки организации в България.


В Пазарджик ще се проведе десетото издание на Национална младежка среща за гражданско участие на Националния младежки форум, които ще си партнират с местната организация Съвет за младежка политика за тазгодишното ѝ домакинство. Събитието ще се състои между 3 и 6 октомври, а темата ще бъде дигитално и недигитално гражданско участие, като в последния ден ще бъдат представени някои от участващите младежки организации, които активно развиват различни дейности из цяла България. Партньори в организирането на срещата са Младежко сдружение за мир и развитие на Балканите /МСМРБ/, Представителството на Европейската комисия в България и Община Пазарджик.

В Националната среща ще вземат участие над 150 младежи, които ще дискутират теми, свързани с гражданското участие във всичките му възможни форми, като акцентът ще бъде върху дигиталните технологии и тяхната роля в диалога между гражданите и институциите. В програмата на събитието са заложени различни методи на неформално образование, добрите примери за успешно гражданско участие от Европа, възможностите предоставени от националното европейско гражданство и конкретните стъпки за въвеждане на дигиталните технологии в гражданските процеси. Темата на срещата е мотивирана от наскоро изготвени два доклада, които показват наблюдение в тенденцията на младите хора да не участват в инициативи, които включват някаква форма на обществена ангажираност, слабото развитие на механизмите за гражданско участие и партньорството с институциите в България.

Национален младежки форум е най-голямата младежка платформа в България, която обединява в състава си 50 младежки организации от цялата страна. Организацията е пълноправен член на Европейски младежки форум и активен партньор на национални и европейски институции в изграждане и застъпничество за младежки политики. Мисията й е да представлява интересите на младите хора в България и техните нужди, извеждайки на преден план значението и важността на младежките организации, тяхното развитие и участие в социалните и обществено-политически процеси и да осигуряват ефективен структурен диалог чрез сътрудничество със съответните заинтересовани страни и институции, взимащи решения в младежката политика.

Съветът за младежка политика е неправителствена организация, която цели да развива интересите и потребностите на младежите чрез неформално образование, структурен диалог и активно младежко включване. От създаването си преди малко повече от три години, организацията придоби голяма популярност, като осъществи над 70 събития, събиращи младежи от Пазарджик и страната на едно място. Сред тях са инициативата “Пазарджик обича”, поредицата Social Evenings, конференцията TEDxPazardzhik, кампанията “Какъв ти е проблемът?”, тренировъчни лагери, семинари и др.Тази страница е видяна: 659

 Публикувано от: pamedia на Thursday 03 October 2019 - 10:19:56

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Сдружение „Човеколюбие” ще се включи във форум „Гражданско участие“
В Пазарджик се провежда работна среща за нови възможности за младежка заетост
Пазарджик ще е домакин на IV национална среща на общинските експерти по образование
В неделя неформалните лидери на протестите по места се събират на национална среща /видео/
Съветът за младежка политика започва поредица срещи на младите с успели в своята професия хора
Водещи специалисти в областта на лъчелечението и онкологията се събират на Втора национална среща в Панагюрище
БСП стартира от днес допитването си за участие в президентските избори. В Пазарджик ще е на 2 юли, в Панагюрище ще се гласува 7 дена
Представители на ученически съвети и парламенти от цялата страна събира IV национална среща, кандидатстването е до 26 април
Проф. Минеков кани на среща-дискусия на тема „ПРОЕКТ НАЦИОНАЛНА КУЛТУРА НА ДВИЖЕНИЕ БЪЛГАРИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ”
Татяна Дончева ще има среща днес с обществеността в ПазарджикТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4596 сек., 1.3731 от тях за заявки.