RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Празник за опазването на природата и разделното събиране на отпадъци организираха за децата в Стрелча
Стрелча
 В навечерието на празника на детето 1 юни над 140 деца от Стрелча се събраха на площад „Дружба“ въпреки очакването за дъжд и лошо време, съобщиха от „Екопак България“ и Община Стрелча  - организатори на детски празник, посветен на темата за опазването на природата и разделното събиране на отпадъци от опаковки. Деца от ЦДГ „Д-р Стайко Стайков“ и училищата „П.Хилендарски“ и „Св. Св. Кирил и Методий“ се запознаха с героите от парка Хартояд, Пластоядка и Стъклояд, персонажи от образователния куклен спектакъл „Приказка за юначета с празни тумбачета“ на „Театъра на приказката – София“. Героите разказаха на децата как трябва да се събират отпадъците, за да се опази планетата чиста. Те се научиха, че отпадъците, които се депонират, замърсяват природата, а събраните разделно отпадъци се рециклират и след това заживяват нов живот.
Приказката обучава децата кой вид отпадък в кой цветен контейнер трябва да се изхвърля. Всички деца танцуваха с кукловодите и героите от спектакъла, участваха в състезание по сортиране на отпадъци, а накрая всеки си тръгна с подаръци – комикс книжка за оцветяване и магнити с персонажите от кукления театър.
Представлението е част от пролетното турне на „Театър на приказката – София“ по инициативата на „Екопак България“ „Нахрани ме разделно“. То се провежда в партньорство с общините Ботевград, Своге, Тутракан, Плевен, Правец, Панагюрище, Тетевен, Пещера и Стрелча. В спектакъла на разбираем за децата език се поставя проблемът за отговорността на всеки жител на Земята към опазването на природата. Това е реализация на мисията на „Екопак България“ – да образова най-малките, за да стигнат зелените послания и до възрастните. „Защото децата са най-добрите посланици на зелената идея и често възпитават полезни навици у възрастните“, убедени са в „Екопак България“..
Образователната пиеса „Приказки за юначета с пълни тумбачета“ пътува из българските градове пета поредна година. За този период актьорите от „Театър на приказките“ обучиха над 8350 деца на възраст от 4 до 8 години как да събират разделно отпадъци. 
СтрелчаТази страница е видяна: 1669

 Публикувано от: pamedia на Friday 31 May 2019 - 15:23:18

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Възпитаници на Математическата гимназия организираха Коледен празник за децата от приюта
В Пещера организираха Кръгла маса в навечерието на ромския празник
В село Динката Флупи учи децата да пазят природата
Шествие с плакати на тема „Пазете децата!“ организираха учениците от „Отец Паисий“
За разделно събиране на отпадъците от растения апелира Община Стрелча
Празник за децата, но и не само... /галерия/
Комплексът за социални услуги организира празник за децата
Спортен празник и прожекции на анимационни филми за децата в Бъта
20-ти Празник на розата в Стрелча
В Стрелча организират семинар за преработката на отпадъци и производството на енергия от биогазТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5695 сек., 1.4681 от тях за заявки.