RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
В 184 секции ще се гласува на евроизборите в община Пазарджик, консултациите за СИК-овете са насрочени за 18 април
  
Пазарджик
Във връзка с предстоящите избори за членове на Европейския парламент на 26.05.2019 г. в Община Пазарджик са образувани 148 избирателни секции - 94 в град Пазарджик (в т.ч. 3 секции в специализирани институции – “МБАЛ–Пазарджик” АД, държавна психиатрична болница и затвора) и 54 в кметствата на общината.
До 15 април общинската администрация ще обяви предварителните избирателни списъци на определените в Заповед №643/05.04.2019 г. места и  ще ги публикува на интернет страницата на общината - www.pazardjik.bg. До тази дата ще е ясен и броят на избирателите, съгласно предварителните списъци.
Граждани на държави-членки на ЕС със статут на продължително или постоянно пребиваване в Република България, които желаят да упражнят правото си на глас могат да подадат декларация (по образец) до 15.04.2019 г. Веднъж подали декларация при предходни избори за членове на Европейския парламент лицата не подават нова и се вписват служебно, освен при промяна в някои от декларираните от тях обстоятелства.
От 16.04.2019 г. в Дирекция “Гражданска регистрация на населението” при Община Пазарджик стартира приемът на всички видове заявления, свързани с предстоящите избори.
Крайният срок за приемане на заявления за гласуване по настоящ адрес на избирател, чийто постоянен и настоящ адрес са в различни населени места е 11.05.2019 г.
До тази дата ще се издават и удостоверения за гласуване на друго място на кандидатите за европейски депутати, членовете на ЦИК, членовете на РИК и на наблюдателите.
Избиратели с трайни увреждания, които не им позволяват да упражнят избирателното си право в изборното помещение, но желаят да гласуват с подвижна избирателна кутия, заявяват желанието си да гласуват до 11.05.2019 г.
Всеки избирател може да поиска отстраняване на непълноти и грешки в избирателните списъците до 18.05.2019 г.
Справка, относно мястото си на гласуване всяко лице може да направи на безплатен телефон: 0800 18809 и в Центъра за гражданска регистрация (ЕСГРАОН),         бул. “България” №2.
На 18.04.2019 г. от 16,00 часа в Кметска зала, ет. 2 в сградата на Община Пазарджик са насрочени консултации за постигане на съгласие и изготвяне на предложение до РИК – Пазарджик, относно съставите на СИК на основание Заповед №668/09.04.2019 г. на Кмета на Община Пазарджик. 
Тази страница е видяна: 2504

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 09 April 2019 - 12:05:17

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
На 21 март са насрочени консултациите за състава на Районната избирателна комисия
В 11 секции в Пазарджик ще може да се гласува машинно
В Пазарджик и в още 5 населени места от областта на 25 април ще се гласува за председател на АБВ
Всичките 146 секции в община Пазарджик са запечатени и охранявани
Определени са избирателните секции в Община Пазарджик, до 16 септември ще е ясен броят на избирателите
Има промени в секциите в Пазарджик - има нови секции, секции с нови граници и на нови места
Застъпници на "БСП за България" с невалидни удостоверения са регистрирани в избирателни секции в две села в община Пазарджик
Община Стрелча е номинирана в три категории за туризъм - гласува се онлайн
Бюлетините за евроизборите вече са в Пазарджик
Консултациите за състава на РИК-Пазарджик ще са на 8 августТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6524 сек., 1.5872 от тях за заявки.