RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Мерки за управление на водите много, пари няма

Откриване среща водиВ райна на горното течение на р. Марица от територията на Басейнова дирекция - Пловдив има само 3 пречиствателни станции - в Пазарджик, Ихтиман и Оборище. В същия район, обхващащ Пазарджишка област и част от Софийска, трябва да бъдат изградени канализации и пречиствателни станции в 68 населени места. Това стана ясно по време на днешната среща  с представители на областните администрации и общините  от басейна на р. Марица - горно течение, във връзка с изпълнението на мерките от Плана за управление на речните басейни /ПУРБ/. 
Тя бе открита от директора на Басейнова дирекция - Източнобеломорски район Атанаска Тунтова и областния управител на Пазарджишка област д-р Дончо Баксанов.
Многобройните мерки, включени в ПУРБ, са свързани  с подобряване състоянието както  на надземните, така и на подземните води. За финансирането на Плана за целия Източнобеломорски район са необходими  2,5 млрд. евро, като 70% от тях за изграждане на канализации.
"Пари не са ни отпускани и Басейнова дирекция не може да помогне финансово, така че остават единствено оперативните програми", сподели с представителите на общините главния експерт на Дирекцията Васил Узунов. Той призна, че голяма част от мерките дори нямат идеен проект и препоръча, примерно за почистването на реките, язовирите и прилежащите им територии да се ползват НПО и ученици.
Иначе, изграждането на пречиствателни станции и канализации, закриване на депа за отпадъци и нерегламентирани сметища, почистване коритата на реките са все  мерки, залегнали в плана и отнасящи се до общините.
До края на годината мерките трябва да станат оперативни, а целта е да се постигне добро състояние на 60% от горните и подземни води.Тази страница е видяна: 1106

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 20 March 2012 - 13:54:05

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
По-малко зрители и отново много желаещи да уловят кръста във водите на Марица в Пазарджик
Бюрото по труда получи пари за ноември по 7 насърчителни мерки
Няма уран във водите на Велинградско, показват предварителните резултати от пробите. Само в един каптаж нормата е надвишена с 0,002 мг/л
Момиче и жена от Пещера намерили портфейли с документи и пари и ги предали в местното полицейско управление
Няма да има удължаване на срока за използващите софтуер за управление на продажбите
Д-р Митев: Няма мерки за биосигурност в селските дворове
Общинският оперативен щаб във Велинград: ”Няма нужда от допълнителни мерки във връзка с COVID-19”
Паспортна служба в Пазарджик няма да работи и днес заради предприетите противоепидемични мерки
"Човеколюбие": Проверки в защитеното жилище има, пари няма!
Бебе, родено в МБАЛ-Пазарджик с тегло 670 грама, след 6 месеца е в много добро здравословно състояние и с перфектни мерки, показа контролният прегледТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6574 сек., 1.5782 от тях за заявки.