RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Намаляването на административната тежест е ключов приоритет, посочи министър Ангелкова. Премахнати са 19 вида документа, въвежда се лицева идентификация

Жени ГЕРБ

Подобряването на условията за работа на бизнеса също и намаляването на административната тежест са ключов приоритет в дейността на министерството. С промени в Закона за туризма бяха премахнати 19 вида документи, а сега работим по въвеждането на лицево разпознаване. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на форум пред Жени ГЕРБ, който се проведе във Велинград. Тя обясни, че Министерството на туризма ще е една от първите администрации, които ще въведат за бизнеса възможност освен електронен подпис да се ползва и лицева идентификация при подаване на документи.

Важен проект за нас е разработване на Единната система за туристическа информация (ЕСТИ), която има за цел да събира данни от всички места за настаняване за всички нощувки, реализирани в тях в реално време и по защитени канали, заяви министърът. И уточни, че се очаква демоверсията на системата да бъде готова през януари, а пълното й функциониране в местата за настаняване да стане до месец май. ЕСТИ ще се администрира от министъра на туризма, достъп до нея ще имат кметовете, МВР, НАП – съобразно техните компетенции. Представителите на бранша и управителите на хотелите, които въвеждат данните ще могат да „виждат“ само техните профили, така че максимално се гарантира защитата на личните данни.

Информацията, която ще се анализира чрез ЕСТИ е важна и за следването на целите за устойчивото развитие на туризма, за планирането и изграждането на инфраструктура и за насърчаване на ефективността при използването на  туристическите ресурси, обясни още министър Ангелкова.

Друг пример за успешно внедряване на дигитализацията в туризма е създаването на платформата и мобилно приложение iLoveBulgaria, каза министърът. И уточни, че платформата съдържа информация за туристически обекти и услуги и позволява намирането им в реално, което допринася за популяризирането на бранд България.

Международни анализи показват, че значение на интернет и смарт устройствата непрекъснато нараства, като променя начина на живот на хората и поведението им като туристи, посочи министър Ангелкова. Тя информира, че потребители на интернет по целия свят са близо 4,2 млрд. показват данните до октомври тази година, позовавайки се на данни на световната агенция We are social. Около 3,4 млрд. души по света използват социалните медии, като за месеците от септември 2017 до октомври 2018 г. са нараснали с 10%. Ползвателите на мобилни телефони са над 5,1 млрд. души, като повечето от тях имат смартфон.

Промените в нуждите на клиентите и глобалните тенденции принуждават туристическия сектор да адаптира бизнеса и управленските си модели, за да отговорят на нуждите на клиентите, коментира министър Ангелкова.
Министърът заяви още, че според СОТ интелигентната дестинация обединява в една стратегия технологии, иновации, устойчивост, достъпност и обобщава целия цикъл на едно туристическо пътуване от подготовката и организацията до отзивите за преживяването. Те са от ключово значение за трансформацията на туристическия сектор, например биха могли да улеснят управлението на туризма за бизнеса, но и да подобрят достъпността на услугите за туристите, допълни още тя.
Тази страница е видяна: 991

 Публикувано от: pamedia на Sunday 04 November 2018 - 08:28:02

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Бойка Маринска: Намаляваме административната тежест за юридическите лица с нестопанска цел
Областният и заместниците му обсъдиха с шефовете на институции три пакета мерки за намаляване на административната тежест
Три опасни язовира в Брациговско посочи министър Трайков
Министър Николина Ангелкова: Пещера е добър пример за привличане на туристи
Министър Ангелкова ще открие фолклорния събор „Св. Константин-2016“ край Пещера
Туристически обекти в Батак и Ракитово ще посети утре министър Николина Ангелкова
Министър Ангелкова обеща министерството на туризма да подкрепи Велинград за двете чествания през септември
На работна среща в Пещера министър Ангелкова обсъди с кмета Н. Зайчев туристическите перспективи и възможности на общината
Новата жп гара откриха министър Николина Ангелкова, инж. Милчо Ламбрев и кметът Тодор Попов /видео/
В отговор на питане на депутата от ГЕРБ Димитър Гечев министър Ангелкова се обяви против добива на волфрам край ВелинградТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.2916 сек., 1.2441 от тях за заявки.