RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Изявление на кмета на Велинград до жителите на с.Драгиново във връзка с информации в социалните мрежи за сондажи за минералва вода
 
Велинград
От администрацията на Община Велинград разпространиха съобщение, озаглавено "Изявление на д-р Костадин Коев до жителите на с.Драгиново", което публикуваме без редакторска намеса:


"УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА С. ДРАГИНОВО,
Във връзка с информацията разпространявана в социалните мрежи, както и сред жителите на с. Драгиново, Ви уведомявам, че са открити 4 на брой процедури за издаване на Разрешителни за водовземане от минерална вода от водоизточници: Сондаж № 2, Сондаж № 5 и Сондаж № 13 от находище на минерална вода „Драгиново” , с. Драгиново, община Велинград, област Пазарджик- изключителна държавна собственост-№ 27 от Приложение № 2 на Закона за водите. Горецитираните процедури и предстоящите Разрешителни за водовземане от минерална вода ще водоснабдяват с минерална вода общински(обществени) сгради в с. Драгиново, като:
1. СУ ‘’МЕТОДИЙ ДРАГИНОВ’’, с обща ЗП на сградите от 1980 кв.м., публична общинска собственост; ДГ «ПРОЛЕТ», с обща ЗП на сградите от 943 кв.м., публична общинска собственост;
2. НЧ ‘’МЕТОДИЙ ДРАГИНОВ’’, със ЗП от 648 кв.м. и МС «Помпено» със ЗП 18 кв.м., публична общинска собственост;
3. ПОЩА И КМЕТСТВО- със ЗП от 140 кв.м., публична общинска собственост;
4. БАНЯ, със ЗП- 46 кв.м.-публична общинска собственост;
5. ОБЩЕСТВЕНА ПЕРАЛНЯ И БАНЯ, със ЗП-55 кв.м.-публична общинска собственост;
6. ОБЩЕСТВЕНИ ЧЕШМИ -публична общинска собственост, находящи се на ул. ‘’Изгрев‘’ № 1, ул. ‘’Иван Вазов’’ № 1 и ул. ‘’Иван Вазов’’ № 10, с. Драгиново, община Велинград, съгласно Решение № 169 от 30.04.2015 год. на ОбС-Велинград;
7. ПЕРАЛНЯ с площ от 160 кв.м.- публична общинска собственост
Общото заявено количество дебит минерална вода за издаване на 4 броя Разрешителни за водовземане от минерална вода е в размер на:8,22 л/сек., а разрешения годишен воден обем в размер на: 259 225,92 куб/м.
Уведомявам Ви, че гореописаните процедури ще приключат до края на календарната 2018 год., а Разрешителните ще бъдат издадени след влизане в сила на Решенията на Общински съвет-Велинград.
От Сондаж № 1 няма изграден общински водопровод за пренос на минерална вода, който да водоснабдява общински(общестевени) сгради с минерална вода, поради което от водоизточника се издава Разрешително за водовземане от минерална вода на юридически лица, като таксата за водовземане постъпва по сметка на Община Велинград.
Решението на Общински съвет-Велинград от проведената редовна сесия на 25.10.2018 год. за издаване на Разрешително за водовземане на фирма «Дикси-64» ЕООД е от водоизточник-Сондаж № 1 с експлоатационен ресурс от 0,50 л/сек., като фирмата е имала Разрешително за водовземане за минерална вода № 0008/24.06.2013 год. от същият водоизточник и до крайният срок(24.06.2018 год.) на Разрешителното е била редовен платец на таксите за водовземане към Община Велинград.
Като заключение ще спомена, че след като находище на минерална вода „Драгиново”,с. Драгиново, община Велинград, област Пазарджик - изключителна държавна собственост - № 27 от Приложение № 2 на Закона за водите е предоставено за управление и ползване на Община Велинград, с Решение № 27 от 2011 год. от Министъра на околната среда и водите не са били предприемани действия по издаване на Разрешителни за водовземане на общински (общестевени) сгради, за да бъде защитен общественият интерес на жителите на с. Драгиново."
Тази страница е видяна: 7921

 Публикувано от: pamedia на Sunday 28 October 2018 - 15:08:42

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
БСП се активизира в интернет и социалните мрежи
Лъжлива новина за вирус в парацетамол побърка социалните мрежи
Младежи раздаваха флаери, призоваващи за писане на Кирилица в социалните мрежи
Пазарджиклии се организират в социалните мрежи за участие в националния протест в четвъртък
Ако ще празнувате извън дома, не го оповестявайте в социалните мрежи и заворете добре прозорците
Последно изявление на кмета Тодор Попов по убийството на Татяна Стоянова
Изявление на кмета на Пещера по повод потвърдения случай на коронавирус и апел за спазване на всички противоепидемични мерки
Община Пазарджик осигурява безплатен транспорт до Самоков за гостуването на ФК "Хебър", твърдят в социалните мрежи
Бракониери са атакувани по вода и суша на яз. Батак, заловени са 3 мрежи и надуваема лодка, рибата е освободена
Жителите и бизнесът от Пазарджик изпратиха на Мизия вода, храна, дрехи и неща от първа необходимостТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5159 сек., 1.4178 от тях за заявки.