RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Само 28% от разделно събираните отпадъци се оползотворяват в Пазарджик, ще бъдат поставени 128 контейнера за батерии

През изминалата 2011 год. на територията на Пазарджик и селата Главиница, Мокрище и Ивайло са генерирани общо 1 тон 28 132 кг. отпадъци от системата за разделно събиране.От тях са  оползотворени - сортирани и балирани 285 445 кг. или 28%.  Останалите 742 687 кг. или 72% са отпътували за депото за твърди битови отпадъци при с.  Алеко Константиново, тъй като са неподлежащи на обработка смесени битови отпадъци. 
Най-голям от оползотворените е делът на хартиените отпадъци - 53%, пластмасовите са 24 %, а 63 420 кг. /или 23 %/ са оползотворените отпадъци от стъкло.   
В отчета за  "Изпълнените мерки, заложени в оперативния план за действие на “Програма за управление на отпадъците” за 2011год."на Община Пазарджик  се посочва, че в района се обслужват 542 броя контейнери, разположени на 290 точки, а допълнително са сключени Договори с фирми, желаещи да се включат в разделното събиране на отпадъците от опаковки, които не са обхванати от организираната система за разделно събиране на територията на града, на които също са доставени контейнери.
За събирането на излязлото от употреба електронно и електрическо оборудване отговаря „Метал Комерс”ООД, с която е сключен договор на 12 януари тази година, за излезлите от употреба мпс -  „Норд Холдинг”АД,  а  за събирането, временното съхраняване и предаване за предварително третиране, рециклиране, оползотворяване и/или обезвреждане на негодните за употреба батерии и акумулатори - „Норд Елрециклинг”ЕАД.
В момента на територията на Пазарджик са  разположени 15 контейнера за портативни батерии. В отчета се отбелязва, че в града и селата на общината ще бъдат поставени нови 128 съда за събиране на негодните за употреба батерии и акумулатори - портативни и автомобилни,макар и да не е отбелязано кога.Тази страница е видяна: 1328

 Публикувано от: pamedia на Friday 16 March 2012 - 17:29:44

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
560 деца в Пещера участваха в интерактивно шоу за разделно изхвърляне на отпадъци
7 площадки за безвъзмездно предаване на разделно събрани отпадъци от домакинствата ще се изградят
До 6 ноември пред всички държавни болници трябва да бъдат поставени мобилни съоръжения за изследване и консултация за COVID-19
До август ще бъдат обявени поръчките по проекта за депото за отпадъци
Вандали подпалиха събираните с благотворителна цел в сърце пластмасови капачки в центъра на Пазарджик
Само 3 дни след почистването на нерегламентирани сметища отново започват да се трупат отпадъци
Инсталации за предварително третиране на смесени битови отпадъци и за компостиране на зелени отпадъци са изградени по проект на Община Пазарджик за близо 20 милиона лева
Голямо количество батерии за рециклиране събраха и предадоха възпитаниците на две училища в Пазарджик
Кампания за събиране на негодни батерии и електрическо оборудване организира община Пазарджик
РИОСВ-Пазарджик и шест учебни заведения предадоха 218 килограма батерии за рециклиранеТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6455 сек., 1.5391 от тях за заявки.