RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Смесване на технологичните пътища на пакетиране на хранителни добавки, козметика и лекарства затвори цех в Калугерово

Административният съд в Пазарджик отхвърли жалбата на “Гален фарма” ООД с.Калугерово срещу заповед на директора на Областна дирекция по безопасност на храните гр.Пазарджик, с която през ноември 2011 г е  спряна експлоатацията на обект “Цех за пакетиране на хранителни добавки”.
При проверка на обекта е констатирано, че в цеха се извършват няколко дейности едновременно – производство на 
хранителни добавки и добавки в храни, производство на лекарствени продукти и производство на козметични продукти, като липсва физически самостоятелно обособени производствени обекти с поточност на суровини, работен персонал, изход на готова продукция, без възможност за вътрешни-комуникационни връзки за отделните производства и липса на необходимото технологично оборудване.
Съдът е счел, че по безспорен начин не са установени част от твърденията, посочени в заповедта, но взема предвид посочените в документа фактически твърдения: „Няма физическо разделяне и диференциране на извършваните в сградата производства. Производствените обекти не са самостоятелно обособени с поточност на суровини и опаковъчни материали, работен персонал, изход на готова продукция, без възможност за вътрешни – комуникационни връзки за отделните производства. Не е осигурена поточност и разделност на прием суровини, опаковъчни материали и експедиция на готова продукция. Приемането на суровините и опаковъчните материали за четирите производства се извършва през един и същи вход, чрез транспортен асансьор. Същият се използва и за експедиция на произвежданата в обекта готова продукция : хранителни добавки, добавки към храните, лекарствени препарати и козметични продукти”. Тези факти, съдът счита, че са установени от събраните по делото доказателства, и не са били оборени от страна на жалбоподателя.
 Данни за посочените обстоятелства се съдържат в доклада на комисията /в т.2/, извършила проверката в обекта, като същите бяха потвърдени и от разпитания по делото свидетел П. Ш. – един от членовете на назначената комисия и началник отдел „Контрол на храни” при ОДБХ гр.Пазарджик. Същият установява, че четирите вида производства – на хранителни добавки, добавки в храни, козметични и лекарствени препарати не били самостоятелно обособени с поточност, имало е кръстосване на технологични пътища. Установява още, че се е използвал само един товарен асансьор, както за доставката на суровини за четирите производства, така и за експедицията на готова продукция, като по време на проверката не е видял надпис в близост до асансьора за какво се използва.
Решението на Административния съд да отхвърли жалбата на „Гален фарма“ подлежи на касационно обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.


Тази страница е видяна: 843

 Публикувано от: pamedia на Wednesday 14 March 2012 - 10:23:48

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Състезанието по колоездене няма да затвори пътища в региона, движението ще бъде регулирано
Вадят лекарства за диабетици от позитивния списък
РЗИ вече не издава разрешения за продажба на лекарства
Хр. Христова: Амбицирани сме да внесем подписката "Детски добавки за всяко дете" до второто четене на бюджета
Доц. д-р С. Спиридонов: АБВ застава зад идеята за осигурено и достъпно здравеопазване и безплатни лекарства за децата и пенсионерите
Продължава работата по изясняване на задържан велинградчанин с лекарства и рецепти, забранени за свободна продажба
Близо хиляда таблетки от забранени лекарства, аналози на наркотични вещества, са иззети от полицаите в региона
Дърво затвори входа на Лесичово
Голяма ВиК авария затвори най-натоварената улица в Пазарджик
Мариана Бойрикова затвори кориците на „Липсваща стая“Този сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6387 сек., 1.5367 от тях за заявки.