RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Пациенти с ревматоиден артрит поставят въпроса за необходимостта от адекватно ранно лечение и комисия не само в София
Над 2000 души от Пловдив и региона са изправени пред сериозен проблем, който застрашава тяхното лечение – наличието само на една централизирана комисия в София, която да отпуска медикаментите на пациентите с ревматични заболявания от цялата страна, съобщиха от Асоциация на пациентите с ревматоиден артрит (АПРА).
Затрудненията са свързани с трудната подвижност на пациентите, нуждата от придружители, транспортни разходи, отсъствие от работа и др. рискове. В тази връзка от АПРА организират дискусия в Пловдив, за да информират обществото и всички заинтересовани страни колко важен е ранният достъп до получаване на диагноза и започване на адекватно лечение, което да доведе до по-качествен живот на пациентите. След събитието ще бъдат изготвени препоръки от ревматолозите и пациентите, които да послужат в последваща кръгла маса в НЗОК, в присъствие на експерти от НЗОК, пациентски организации, председателя на Българско дружество по ревматология, Национален консултант по ревматология и експерти в областта.
От Асоциацията посочват, че в Пловдив съществуват отлични възможности за лечение на ревматични заболявания, за което има заслуга и местната власт. Наличието на Университетска болница осигурява високо ниво на експертност. Пловдив разполага с 4 клиники по ревматология, които провеждат лечение на ревматични заболявания и последващо проследяване. В Пловдив заседава и Експертна лекарска комисия за ревматични заболявания под ръководството на проф. Анастас Баталов. Тази комисия обслужва над 2000 пациенти от Пловдив и региона.
Публичната дискусия ще се проведе в понеделник, 16 юли, понеделник, от 10 до 11.30 ч.в зала в ДКЦ1 (площад "Понеделник пазар").

ПРОГРАМА НА ДИСКУСИЯТА И ПРЕДВАРИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ „ РАНЕН ДОСТЪП ДО РЕВМАТОЛОГ – ЕВРОПЕЙСКИ ПРЕПОРЪКИ“ 16 юли /понеделник/ 2018 г. 10:00-11:30 ч., град Пловдив
10:00 ч. - 10:15 ч. „Лечението на ревматичните заболявания и как ранното започване на лечение спестява финанси“ – проф. Анастас Баталов, ревматолог и специалист по вътрешни болести, ръководител катедра в Медицински университет Пловдив 10:15 ч. – 10:30 ч. „Социалната цена на отлагането на ранно лечение на ревматични заболявания“ – д-р Иван Горанов, ревматолог, началник на Отделение по ревматология в МБАЛ "Пловдив" 10:30 ч. – 10:45 ч. „Предизвикателствата пред пациентите с ревматични заболявания“ - Сдружение АПРА 10:45 ч – 11:30 ч. Дискусия 11:30 ч. Закриване на дискусията 


Тази страница е видяна: 8718

 Публикувано от: pamedia на Friday 13 July 2018 - 13:52:40

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
137 пациенти с COVID-19 са хоспитализирани, 10 са на интензивно лечение, а 661 – на домашно
Ст. Мирев: Към момента хоспитализирани са 157 пациенти, на интензивно лечение са 9
Полицаите се дислоцират на автомагистрата само в посока София
ТЕЛК ще насрочва нови дати за явяване пред комисия, ще взема и решения само по документи
Прегледи за ранно диагностициране на рака на гърдата в Стрелча
Лекарите от МБАЛ Пазарджик: Ако държавата иска да има държавна болница - да осигури адекватно финансиране /видео/
На необходимостта от повишаване на конкурентоспособността на българската икономика акцентира проф. д-р Л. Цоцорков
Община Пазарджик започна дебат за необходимостта от оптимизация на училищната мрежа
Тодор Попов: Образованието трябва да е адекватно на потребностите на живота и икономиката. Ще ремонтираме бившия Куклен театър
Необходимостта от дигитализацията на музейните фондове постави Борис Хаджийски пред новия министър на културатаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7544 сек., 1.6413 от тях за заявки.