RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
И заповедта за премахване на преместваемото кафене върху паркинга на “Цар Иван Шишман” бе отменена, като нищожна

Преместваемото съорежениеАдминистративният съд в Пазарджик днес обяви за нищожна заповедта, с която Регионална дирекция “Национален строителен контрол” – Южен централен район (РДНС-ЮЦР) – Пазарджик нареди  премахването на строежа на кафене върху продадения паркинг на кръстовището на ул. “Княгиня Мария Луиза” и ул. “Цар Иван Шишман”.
Паркингът беше продаден на “ТАРАМЕКС” ЕООД на публичен търг с тайно наддаване през лятото на 2011 г. Имотът е с обща площ 1245 кв.м. с начин на трайно ползване:"за паркинг. През август главният архитект на Община Пазарджик Кръстьо Танков е дал виза за проектиране на преместваемо съоръжение и е одобрил схема и разрешение за поставянето на преместваемо съоръжение “Павилион кафе-аперитив с площ 500, 76 кв.м. 

По сигнал на общински съветници от ГЕРБ РДНСК провери обекта и експертите констатираха, че става въпрос за строеж и разпоредиха спирането на строежа, а впоследствие и премахването му.
Преместваемото съоръжениеВчера съдът отмени заповедта за спиране на строеж с мотив, че това не е строеж. По второто дело също е приложено заключението на вещото лице. В него е посочено, че обектът представлява метална сглобяема и разглобяема носеща конструкция на винтови сглобки. Външните стени са от сглобяеми термопанели. Подовата настилка лежи върху метална сглобяема конструкция на 80 см от нивото, опираща се на асфалтовата настилка. Противопожарна преградна стена между кухненския бокс и залата за посетители от керамични блокове, лежаща на асфалтовата настилка. Конструкцията е монтирана на съществуващия терен, без да се налагат изкопни работи за фундаменти и нарушаването му. Носещите колони са върху стоманобетонови блокове, които са отляти върху асфалтовата настилка и могат да се отделят от нея при преместване на обекта. На вертикалните носещи опори на подовата конструкция има монтирани пети, които опират в асфалтовата настилка. Начина на закрепване на вертикалните елементи на процесния обект към терена, представляващ съществуваща асфалтова настилка на паркинг и базалтова настилка на съществуващ тротоар е нетрайно. След преместване на обекта и на съставните му елементи, цялостта на съществуващата настилка няма да се наруши.
Въз основа на всичко това заключението е, че обектът е преместваемо съоръжение, а не строеж и заповедта на началника на РДНСК – ЮЦР е обявена за нищожна, като институцията е осъдена да заплати деловодни разноски в размер на 3 350 лв.
Решението е окончателно.Тази страница е видяна: 821

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 13 March 2012 - 18:31:13

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Съдът отмени заповедта на РДНСК за спиране строежа на кафенето върху паркинга на "Ив.Шишман"
Гербаджии сезират органите за строителството върху паркинга на „Цар Иван Шишман“
Строителството върху паркинга на "Иван Шишман" днес е спряно
Руснак осъди България в Европейския съд за искани му 800 евро от Гимназия "Аксаков", вече е отменена и заповедта
Новата сграда на Административния съд ще е върху паркинга при бившата автогара
Арх. Танков: Върху паркинга няма строеж, това е преместваемо съоръжение
Фирма, дарител на ГЕРБ, оспорва заповед за премахване като незаконен строеж на 6 бунгала край Поибрене
Улица "Цар Иван Шишман" в Пазарджик ще бъде затворена за полагането на маркировка
В официалната полицейска позиция по случая с Иван Евстатиев се казва, че според съдебните медици не е упражнено насилие върху 16-годишната
Грипната епидемия не е отмененаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5368 сек., 1.4597 от тях за заявки.