RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
"Биовет" ще игради спортна площадка в пещерско училище, чийто проект 3 години чака държавно финансиране
 
Пещера
„Биовет“ АД ще изгради и дари на Община Пещера многофункционалната спортна площадка в двора на ОУ“П.Р.Славейков“, съобщиха от местната администрация. Проектът бе изготвен от Община Пещера преди 3 години, но до този момент не са отпуснати целеви средства от бюджета на държавата за изграждането на съоръженията.

До варианта, най-голямото предприятие в Пещера и региона, да финансира проекта се стигна, след проведени разговори между кмета Николай Зайчев и „Биовет“ АД.
Днес на проведеното заседание на местния парламент общинските съветници дадоха съгласие върху терен публична общинска собственост "Биовет" АД да реализира чрез дарение проект за изграждане на многофункционална спортна площадка на открито, състояща се от игрище за мини футбол, комбинирана площадка за баскетбол и волейбол, фитнес площадка, маса за тенис, външно осветление, изграждане на алеи, беседка, озеленяване и видеонаблюдение от „Биовет“ АД.

Стойността на проекта е 266 552, 47 лв.. Основната цел, която и ръководството на Общината, и „Биовет“ АД си поставят с изграждането на спортните съоръжения, е създаването на по-добри условия за масов спорт сред децата и младежите в Пещера. Мястото, на което ще бъде разположена площадката, е избрано след обсъждане още при изработването на проекта. ОУ “Петко Р.Славейков“ се намира в центъра на града, което предоставя добра възможност на всеки, който би желал да играе футбол, баскетбол, волейбол, тенис на маса или просто да тренира фитнес на открито. Осветлението ще увеличи времето за използване на всяко съоръжение, а видеонаблюдението ще следи да няма проблеми с опазването на многофункционалната спортна площадка. Районът, ще бъде облагороден с алеи, озеленяване и беседка за отдих.

Своето мнение по повода споделиха  кметът на Пещера Николай Зайчев и председателят на Надзорния Съвет  на "Биовет" АД Кирил Домусчиев.

К. Домусчиев : "Биовет" е най-големият работодател и инвеститор в Община Пещера и региона. В края на миналата година Дружеството стартира мащабна инвестиция за разширяване на производствените си мощности на стойност от 150 милиона евро. В резултат на това ще увеличим броя на работните места от 1110 на 1300. Основната част от нашия персонал са висококвалифицирани специалисти: биолози, химици и инженери. Това не е първата наша социална инициатива в помощ на Общината и населението. Поредната стъпка в тази посока е този проект. Решението да направим това дарение отново идва да покаже нашата дългосрочна ангажираност към града и региона. „Биовет“ АД инвестира не само в нови производствени мощности и откриванете на нови работни места, но и в подпомагане на Община Пещера за изграждане на добра градска среда и условия за живеене, спорт и отдих на децата и жителите на Община Пещера.

Н. Зайчев: Благодаря на „Биовет“ АД, затова, че поде инициативата на Община Пещера за изграждане на Многофункционална спортна площадка на открито. Реализирането на проекта ще даде възможност да се играе минифутбол, баскетбол и волейбол и то на настилка, съобразена със съответния спорт, ще имаме фитнес площадка, маса за тенис. Така стъпка по стъпка подобряваме условията за спорт в нашия град. Ще припомня, че вече успяхме да изградим площадка за стрийт фитнес. Като кмет на Общината имам за цел жизнената ни среда да става по-добра и е чудесно, когато целите на местното управление в полза на обществото съвпадат с тези на най-големия инвеститор в нашия регион. Ръководството на „Биовет“ АД и до момента подпомага развитието на спорта в Община Пещера , като спонсорира футболния ни отбор и инвестира в ремонтни дейности на  тенис- площадка  „Кавказ“. Подпомага и културата, и социалната дейност в общината, за което сърдечно благодаря!Тази страница е видяна: 700

 Публикувано от: pamedia на Thursday 29 March 2018 - 22:24:17

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
„Биовет“ изгради спортна площадка в двора на училище „Петко Р. Славейков“ в Пещера
Цветан Цветанов идва в Пещера за откриването на санираната сграда на общинската администрация и спортна площадка в училище
В Белово искат държавно финансиране за мостове и подпорни стени
Община Пазарджик иска държавно финансиране за Западен околовръстен път
След София Пазарджик е вторият в страната град с комплексна спортна площадка /видео/
На нова спортна площадка играят от днес младежите в кв. "Запад"/видео/
Четири медала от държавно първенство за джудистите от Спортното училище в Пазарджик
Представители на Националната спортна академия гостуваха на Спортното училище в Пазарджик
Областният чака, чака протестиращи и влезе в сградата на администрацията /видео/
Първата детска площадка в с. Боримечково е изградена по проект на Програмата за развитие на селските райониТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5479 сек., 1.4342 от тях за заявки.