RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
70 млади математици и информатици представят своите проекти на конференция в Пазарджик
Пазарджик

В Пазарджик днес се провежда Ученическа конференция по математика и информатика (УК’18), организирана за 18-ти път от Ученическия институт по математика и информатика (УчИМИ), съобщи за ПА медия Аделина Чопанова, преподавател от  ПМГ „Константин Величков”, Пазарджик, домакин на проявата.


Конференцията се провежда в партньорство с община Пазарджик. За участие в конференцията са допуснати 70 ученици - възпитаници на математически и професионални гимназии. Те ще представят 50 авторски проекта по математика и информатика и информационни технологии. ПМГ „Константин Величков” Пазарджик ще участва с два проекта по информатика. След края на Ученическата конференция ще станат известни българските кандидати за участие в престижната шестседмична лятна школа на Масачузетския технологичен институт – Research Science Institute (RSI). Това са участниците в конференцията на УчИМИ, получили грамоти за отлично представяне, които не са в последния гимназиален клас.

    Интервюто за определяне на двамата български участници в RSI ще се проведе в края на януари. Кандидатите ще  отговарят предварително писмено, на английски език на част от въпросите, включени във формуляра за кандидатстване за школата. Те трябва да представят и препоръки от свои учители.

   Официалното откриване на конференцията е довечера - 12 януари, от 18 часа, в Голямата зала на Младежкия дом. Представянето и защитите на проектите по математика и информатика ще се проведат на 13 януари /събота/ от 9 часа в ПМГ „Константин Величков”. Същия ден от 17 часа в Голямата зала на Младежкия дом, участниците в RSI 2017 Таня Оцетарова, МГ „Акад. Кирил Попов“, Пловдив и Иван Д. Иванов, 11. клас, Американски колеж в София, заедно с  доцент Евгения Сендова ще представят "Когато успехът на всеки друг е и твой успех"  – илюстриран репортаж за RSI 2017. От 18 часа ще е награждаването на участниците и официалното закриване на конференцията.

На конференцията ще присъстват много гости от научните среди, бизнеса и фондации, които подкрепят развитието на младите таланти в България. Гост ще бъде и госпожа Валентина Танева, съветник по образование, наука и иновации на Президента.Тази страница е видяна: 543

 Публикувано от: pamedia на Friday 12 January 2018 - 13:14:42

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
105 млади математици бяха отличени за постиженията им през годината
Успели млади хора представят в Пазарджик професионалния си избор, опит и нуждата от мотивация
Заместник-министър Василева: Половината от финансираните проекти в Област Пазарджик са на млади земеделски производители
Над 50 доклада, посветени на историческото развитие на Родопите, представят на националната конференция „ Родопа планина – земя на богове, хора и храмове”
Млади предприемачи предложиха реални бизнес проекти за Града на мечтите
Започва прием на проекти на млади фермери по Програмата за развитие на селските райони
Модел яхт клуб Пазарджик обяви своите 10. Пръв е световният шампион Димитър Марков
Ротари клуб - Пазарджик поздравява своите съграждани, приятели и близки с най-българския празник
560-те участници от Пазарджик на събора в Копривщица ще се представят на 9 август
В четвъртък в Пазарджик ще представят възможностите за енергоефективно саниране на жилищаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5923 сек., 1.5111 от тях за заявки.