RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Лидери и авторитети споделиха опита си в TEDx формат пред млади хора в Пазарджик

tedx

Младите, амбициозните хора от Пазарджик и тези, които искат да успяват, имат шанса днес да присъстват в един от най-популярните международни формати за споделяне на идеи и опит – TEDx. Организатор на TEDxPazardjik е Александър Иванов – председател на   Съвета за младежка политика и най-младият общински съветник в Пазарджик. Той откри днешното събитие, заявявайки удовлетвореността си от това, че TEDx се случва в родния му град.


В първата част от инициативата своя опит споделиха рекламистът Александър Братимиров, един млад пазарджиклия – Ангел Келчев, чието име се свързва с основаната от него школа за чужди езици Pathways, а в момента е специалист а в областта на сливания и придобивания и привличане на капитал и третият говорител беше златното момиче Ренета Камберова. Как са успели, кое ги е водело към успеха, кое е успех, какви са били мечтите им, как са ги постигнали и къде са сбъркали по пътя към тях – това споделиха пред публиката в Пазарджик говорителите от първата част на  TEDxPazardjik. Събитието е под наслов “Мисли глобално, действай локално”.
tedx

Александър Братимиров говори за рекламните кампании, за успешните реклами, за това, че те винаги трябва да решават проблем, а хубавото е, че в България има много нерешени проблеми, т.е. пред рекламистите има поле за действие. Братимиров говори и за провала, за това, че в него няма нищо лошо и че е много хубаво, когато се проваляме заедно. Презентацията му беше придружена със симпатични анимации с чувство за хумор. Александър Братимиров е носител на редица награди за креативност в рекламата, а големите клиенти, за които е работил, са Lidl, Mtel и Chivas Regal.
tedx

Вторият говорител – Ангел Келчев, сподели пред публиката биографични моменти, започвайки от  Математическата гимназия, на която е възпитаник и за чийто директор някога се е представил пред американска фондация, така че да осигури учебници и книги по английски език, каквито по онова време – края на 90-те години на миналия век, в България нямаше. Разбира се, последвало е признание, а урокът от тази случка беше в необходимостта от план – човек трябва да планира какво иска да постигне и да търси начин да го направи – неговата цел тогава е била да отиде да учи в Америка, успял е, въпреки че многократно е чувал как няма да стане. Затова съветът му към младите хора е да не разрешават на никого да им обяснява как нещата няма да се случат, да не се страхуват да си тръгнат, ако не са ок с това, което правят, да не вървят по утъпкани пътеки, а да търсят своя път в живота, да си намерят ментори, на които искат да приличат, да имат контакт с тях и те да бъдат ролевите им модели. За да бъде щастлив човек, трябва да прави и нещо за душата си, сподели Келчев. За него важен е бил принципът „Предай нататък“ и разбирането, че крачката назад не е отстъпване, а е засилване.
tedx

Много лично и отново биографично подходи и третият лектор  - Ренета Камберова. Пред пазарджишката публика тя сподели не просто успехите си и стотиците медали и купи от състезанията по художествена гимнастика, а разбирането къде е сгрешила по пътя към успеха си и защо трябва да си поставяме високи цели и да имаме големи мечти.
Кметът Тодор Попов поздрави организаторите на събитието и изрази задоволството си от това, че в Пазарджик има лидери, които да споделят своя опит. "Винаги съм се водел от максимата, че човешкият живот е влакова композиция и в нея локомотивите са важни. Всеки в своя живот и своята професия трябва да се опитва да бъде такъв", сподели кметът и декларира готовността на общината да подпомага развитието на успешните хора.

tedx

TEDxPazardjik продължава с участието на Ева Вучева, дигитален предприемач, съосновател на консултантската компания за електронна търговия, Любомир Янчев и Благовест Димитров - двама млади хора - основатели на Melissa - компания за дистанционно управление на климатици, Васил Атанасов - учител от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" - гр. Ветрен, Мая Костадинова - специалист в комуникациите и Дими Деянски -  един от най-добрите стендъп комедианти в България.  


Тази страница е видяна: 522

 Публикувано от: pamedia на Saturday 28 October 2017 - 11:48:52

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Над 200 млади хора от Пазарджик ще се включат в проект за младежко предприемачество
Успели млади хора представят в Пазарджик професионалния си избор, опит и нуждата от мотивация
Трима млади хора от Пазарджик намериха и върнаха дамска чанта с пари, банкови карти и лични документи
Млади хора с интерес към „Нощ на литературата“
Нарушител се опита пред полицаите да се представи за друг
В кампанията „Животът ми е смислен без дрога“ се включиха над 400 млади хора
Млади хора на възраст 18-28 г. са задържани с малки дози марихуана и амфетамини
Велинградчанка се опита да представи пред полицията чуждо свидетелство за управление
Заради хора пред секционните комисии, изборният ден в Пазарджик продължава
Стартира 44-ят Международен епистоларен конкурс на Всемирния пощенски съюз за млади хораТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6726 сек., 1.5457 от тях за заявки.