RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Учредена е Международна асоциация по приложен шахмат
Човеколюбие, Пазарджик,

В Пазарджик беше учредена Международна асоциация по приложен шахмат. Това стана по време на Празниците на психичното здраве, организирани от Сдружение "Човеколюбие". Приет беше Устав, избрани Управителен съвет и Комисия по стандартите. За председател на управителния съвет беше избран гл. ас. Радислав Атанасов от НСА „Васил Левски” – международен съдия и майстор на спорта.


Празниците на психичното здраве бяха съпътствани от честването на 25-годишния юбилей на организацията, по повод на който "Човеколюбие" посрещна в Пазарджик гости от Германия, Испания, Полша, представители на местни и национални институции и организации – Национална спортна академия, СУ „Св. Климент Охридски”, община Пазарджик, дирекция „Социално подпомагане”, Български червен кръст, РЗИ – Пазарджик, Българо-германски център за професионално образование и обучение и др., приятели, съмишленици и симпатизанти.
Честванията започнаха с Шахматен мач с живи фигури „Човеколюбие” среща света”, който се проведе на шахматната дъска в двора на организацията. В него участваха клиентите и екипът на Център за социална рехабилитация и интеграция /ЦСРИ/ на хора с психични проблеми „Човеколюбие”, гости от страната и чужбина. Капитани на отборите бяха д-р Емил Марков – учредител на Сдружението, и д-р Владимир Бостанджиев – психотерапевт. След оспорвано съревнование между отборите на „Човеколюбие” /черните фигури/ и на света /белите фигури/, победител стана отборът на света. Всички състезатели получиха медали, а победителите – купа. Споделени бяха преживявания. След състезанието гостите бяха запознати с историята на организацията в снимки от фотоизложбата „25 години Сдружение „Човеколюбие” и с дейността на социалната услуга ЦСРИ. Отпразнуваха рождения ден с вкусна шахматна торта и участваха в уъркшоп „Час по любов” на тема „Шахматен модел на любовта”.

През втория ден от Празници на психичното здраве се проведе международна научно-приложна конференция „Биопсихосоциални приложения на шахматната игра". Събитието е уникално с това, че за първи път се събират специалисти, работещи в специфична област – приложение на шахматната игра за обучение в житейски умения и шахът като терапия. Участваха представители от САЩ, Германия, Испания, Полша, Великобритания и България. Споделени бяха добри практики за приложение на шахматната игра, включително в онлайн сесия. Засегнати бяха теми като обидчивостта, света на децата, зависимости, шахът като логотерапия и положителното му въздействие при лечението на мултиплена миелома, шахматен модел на света.
Човеколюбие, Пазарджик,


Тази страница е видяна: 881

 Публикувано от: pamedia на Monday 09 October 2017 - 06:54:22

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Пазарджишка поетеса е сред учредителите на Международна асоциация за българско изкуство по света
Втори открит турнир по ускорен шахмат в Пазарджик
Сдружение „Човеколюбие” организира Вътрешен турнир по шахмат
Революционен метод за коригиране на астигматизъм за първи път е приложен в Пловдив
МОН обяви възможност десетокласници да се обучават по професията "Приложен програмист"
Международна полицейска операция на пазарджишка територия за трафик на хора
Велинград със собствен щанд на Международна туристическа борса ВАКАНЦИЯ-СПА ЕКСПО
Орешарски:Няма международна конвенция, в която да има затваряне на граници /видео/
В Пазарджик предстои учредяване на Асоциация на географите
И Брацигово отказа да се включи в областната Асоциация по ВиКТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.4520 сек., 1.3558 от тях за заявки.