RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Рекултивацията на сметището ще е с общински пари, а сепарирането и компостирането - с пари от фонд "ФЛАГ"
ДЕПО

Кметът на Пазарджик Тодор Попов обяви, че е готова първата клетка от регионалното депо за битови отпадъци. Проектът е предвиден да обслужва девет общини от област Пазарджик, обединени в Регионално сдружение за управление на отпадъците – Пазарджик, а именно: Пазарджик, Пещера,  Септември,  Батак,  Брацигово,  Лесичово,  Велинград,  Ракитово и  Белово.


Официалното откриване на депото ще бъде на 13.10.2017 г. от 11,00 часа.  Покани са изпратени на министър – председателя Бойко Борисов, министъра на околната среда и водите Нено Димов и Изпълнителния директор на ПУДООС Ренета Колева.

В рамките на проекта са изградени Клетка 1 за депониране на отпадъци и съпътстващата инфраструктура за нормалната експлоатация на обекта  – входно-изходна зона с КПП, електронна автомобилна везна, административно-битова сграда, други съоръжения като диги, басейн за филтрационни води, изгребна яма за битово-фекални води, подземен резервоар с води за противопожарни нужди, експлоатационен и контролен път, частично зелен пояс, като са предвидени и площи за разширение на депото с Втора клетка, а по време на експлоатацията на Клетка 1 ще се изграждат поетапно хоризонталните газови дренажи и газопроводите, които ще отвеждат депонийния газ до газосъбирателни станции, посредством които се осъществя връзката с Главния газопровод.

Изпълнител на строителните дейности е ДЗЗД „Еко Пазарджик”, гр. София, а стойността на проекта е 15 924 889,27 лева, като средствата за финансиране са осигурени от ПУДООС.

Клетка 1 е с обем 827 102 m3 - брутен обем, а проектният капацитет е 590 327 тона. Без сепарираща и копстираща инсталация този обем ще стигне за 5-6 години, затова в момента е в ход подготовката и кандидатсването по процедура за компостиране и изграждане на сепарирараща инсталация, което е от изключителна важност за удължаването срока на ползване на вече изградената клетка, заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов. Той поясни, че сепариращата и компостираща инсталации ще бъдат финансирани по фонд ФЛАГ, а за рекултивацията община Пазарджик ще трябва да плати дължимите към РИОСВ суми - около 4 милиона лева, за да може да ги ползва за рекултивация. Това според него най-вероятно ще стане с поемането на нов краткосрочен дълг, с който да бъдат изплатени задълженията към РИОСВ и след това тези средства ще бъдат изтеглени за сепариращата инсталация.Тази страница е видяна: 964

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 19 September 2017 - 15:42:02

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Квартал „Младост“ ще се благоустроява с около 1 млн. лв. общински пари
Западната фасада на театъра ще се ремонтира по „Красива България“, а покривът – с общински пари
От днес започва ремонтът на кв. "Младост" с общински пари /видео/
Бюджет 2018 на Пазарджик беше приет със сериозна подкрепа от съветниците. Рекултивацията на сметището и LED улично осветление - част от дейностите
Евтим Янев: Аз ще гласувам за този кредит, рядко го правя, но в случая не виждам друг начин да се гарантира изпълнението на рекултивацията на сметището
Кредит в размер на 2 милиона 280 хиляди лева от фонд "ФЛАГ" ще иска Община Пазарджик за компостиращата инсталация
Повечко пари за местната власт
Идват инспектори по асансьорите! Събирайте пари!
Пари за преодоляване на последици от бедствия в областта
Перачи на пари от проституция се споразумяха с прокуратуратаТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.6051 сек., 1.5518 от тях за заявки.