RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Най-новата услуга на НАП за получаване на данъчно-осигурителна информация по телефона вече е достъпна за гражданите и фирмите

Пазарджик50 човека вече са ползвали най-новата услуга на НАП за получаване на данъчно-осигурителна информация по телефона, съобщиха от приходната агенция. От днес всички клиенти, които притежават ПИК, могат да правят справка за дължимите си данъци и осигуровки и чрез колцентъра на НАП. 
Клиентите могат да получат също съдействие и разяснения по повод декларирани от тях и за тях данни пред НАП. Единственото условие е те да се идентифицират чрез своя ЕГН или ЕИК по БУЛСТАТ и последните четири цифри на персоналния си код. До сега нямаше такава възможност, но последните промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс позволиха на НАП да предложи новата услуга.
Освен по телефона, данъчно-осигурителна информация клиентите на Агенцията могат да получат онлайн – с ПИК и електронен подпис, както и в офисите на НАП.
От създаването си през 2008 г. до сега колцентърът на НАП е обслужил над 3 милиона запитвания на клиенти на Агенцията. Чрез телефона за информация на Агенцията 0700 18 700 са обслужени 2 224 000 запитвания на клиенти, а служителите на информационния център са отговорили на над 172 200 въпроса, постъпили на електронния му адрес – infocenter©nra.bg. Автоматизираните справки и информация са ползвани над 694 000 пъти.
Статистиката на информационния център сочи още, че пропуснатите обаждания в работно време са под 5%, а доволните от получената информация от служителите на НАП са над 90%. Средната продължителност на телефонните разговори е 4 минути.
На телефона на информационния център на НАП 0700 18 700 гражданите и представителите на фирмите могат да получат насоки за декларирането и плащане на данъци и осигурителни вноски. Освен това могат да ползват и автоматичните услуги, които не изискват разговор с оператор и са достъпни 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата: проверка на здравен статус, справка за регистрация по ДДС и др. Телефонното обаждане към 0700 18 700 е на цената на градски разговор от цялата страна за абонатите на стационарни телефони. Обажданията от мобилни телефони се заплащат по стандартната тарифа на съответния мобилен оператор. Запитвания клиентите могат да изпращат и на имейл адрес infocenter©nra.bg.   
Колцентърът на НАП приема също и сигнали за неиздаване на касови бележки и други данъчни и осигурителни нарушения.  
Тази страница е видяна: 688

 Публикувано от: pamedia на Tuesday 05 September 2017 - 14:15:44

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Фирмите са най-активни при търсене на достъп до информация от екоинспекцията в Пазарджик
До края на септември фирмите и гражданите сами могат да коригират годишните си данъчни декларации
Гражданите и фирмите могат да коригират еднократно годишните си данъчни декларации след срока за подаването им
Фирмите вече проверят онлайн и отчетите на касовите апарати
Фирмите вече са длъжни да подават данъчни декларации само по електронен път
ОДК кани гражданите на концерт за откриването на новата учебна 2016/2017 година
Общественото обсъждане на новата такса смет ще е на 11 септември, канят гражданите, представителите на бизнеса и организации
Тодор Попов: Чрез новата система за сигнали гражданите на Пазарджик пряко участват в управлението и подобряването на физическата среда
"Местни данъци и такси" и Центровете за информация на гражданите – с по-кратко работно време на 27 и 28 декември
Движение България на гражданите има вече ръководство и в ПещераТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.7865 сек., 1.6773 от тях за заявки.