RSS емисии 
 Мобилна версия

ИНСТИТУЦИИ
oblast.pngcomunpaz.png
odmvr.pngobs2.png
tdnap.jpgrzipz.png
riosv.pngcpms.png
Това е архивен сайт на PA media.
Актуалният сайт е на адрес: pa-media.net
Ротари клуб - Пазарджик - с дарения за Детското отделение и Центъра за деца "Вяра, надежда и любов"

Ротари Пазарджик,

В Деня на детето - 1 юни, Ротари клуб - Пазарджик направи две дарения, които са адресирани към децата. Съвместно с Ротари клубовете от Бад Пирмонт и Хамелн - Германия ротарианците от Пазарджик закупиха и дариха на Второ детско отделение към "МБАЛ Пазарджик" две спринцовкови инфузионни помпи, два инхалатора за аерозолна терапия и волуметрична инфузионна помпа. На официалното предаване на дарението присъстваха президентът на Ротари - Пазарджик Петър Стоименов и членове на ръководството на клуба. Дарението надхвърля 4 хиляди лева.

Ротари Пазарджик

Д-р Валентин Данчев, началник на Второ детско отделение благодари на ротарианците за предоставената от тях апаратура. "Без тази апаратура ние сме с вързани ръце, тя е от особено значение за успешното лечение на малките ни пациенти", заяви д-р Данчев.
Ротари Пазарджик
"Детското здравеопазване е едно от основните направления, в които е насочена дарителската дейност на Ротари организацията. Тази година ние направихме безплатни профилактични прегледи за диабет на 2500 деца. За съжаление, имаше и установени деца с диагноза. Но профилактиката е от значение на навременното лечение. Искам тук пред Вас да благодаря на нашите немските приятели, защото те са основните дарители", каза Петър Стоименов.

Заместник-директорът "Медицински дейности" д-р Дора Шопова отправи личните си благодарности към дарителите, както и благодарност от името на д-р Васил Вълчев, изпълнителен директор, за помощта, която Ротари оказва години наред на "МБАЛ Пазарджик". Ротарианците са традиционни дарители на болницата, а предходното им дарение за Второ детско отделение беше апарат за изкуствена белодробна вентилация.
След "МБАЛ Пазарджик" ротарианците се отправиха към Дневен център за деца с увреждания "Вяра, Надежда и Любов", на които предоставиха два броя стелизиратори - за стерилизиране на съдовете на две отделни групи с деца. Дарението е на обща стойност 2690 лв. В знак на благодарност директорът на дневния център Гергана Васева подари на президента Петър Стоименов ръчно изработен с декупажна техника сувенир. Ротарианците имаха възможност да видят как се ползват предходните им дарения за децата от центъра - фитнес залата с уредите и микробуса със специална платформа за нуждите на децата.

Гергана Васева обсъди с бъдещия президент на клуба Роман Цветков, който поема ръководство през юли т.г., нуждите на центъра за деца от още два стерилизатора, за да бъдат подменени с нови уредите във всички групи. Старите стерилизатори са изключително амортизирани и проблемът с тях е, че вече не се намират части за ремонт, а освен това са изключително енергоемки. Ротарианците декларираха готовността си съвместно с партньорите си от Ротари клубовете в Германия да продължат благотворителните си инициативи в "МБАЛ Пазарджик" и Дневния център за деца с увреждания "Вяра, Надежда и Любов". 

Ротари Пазарджик

rotari010617e.jpg

Новите стерилизатори в Дневен център "Вяра, Надежда и Любов"

Ротари Пазарджик


Ротари Пазарджик

Ремонтираният и оборудван от Ротари - Пазарджик фитнес салон в Дневен център "Вяра, Надежда и Любов" - ПазарджикКатя БузникТази страница е видяна: 3273

 Публикувано от: pamedia на Thursday 01 June 2017 - 14:51:34

За коментари, обсъждания, мнения, предложения отиди във Форум НОВИНИ и избери или създай тема

изпрати на приятел изглед за печат


Подобни новини :
Благотворителен концерт на Икономиката за Центъра „Вяра, Надежда и любов“
Пенсионерски клуб „Вяра, Надежда и Любов“ в Звъничево получи дарение от ГЕРБ
Пазарджишки и германски ротарианци осигуриха бус с платформа за Дом " Вяра, Надежда и Любов", пристигат и много други дарения
На 17 септември почитаме паметта на Светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София
Ротаракт Пазарджик Бесапара – с дарение за Детското отделение в МБАЛ „Пазарджик“
Ротаракт Пазарджик-Бесапара – с благотворителен футболен турнир в подкрепа на Детското отделение в „МБАЛ Пазарджик“
Гергана Гетова представи новата си стихосбирка „До кръв от любов” пред Ротари – Пазарджик
Дамският Лайънс клуб „Тракия“ и пазарджишки фирми подкрепиха инициативата за Центъра за деца в Лесичово
Кампания на Ротари клуб - Пазарджик за набиране на средства в помощ на МБАЛ ПАЗАРДЖИК
Ротари клуб - Пазарджик изградиха вътрешни санитарни възли на училището в с. Алеко КонстантиновоТози сайт използва e107, който се разпространява с условията, залегнали в GNU GPL Лиценза.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика заповерителност
Време за изпълнение: 1.5901 сек., 1.4916 от тях за заявки.